maanantai 21. maaliskuuta 2011

Kookosöljy

Elämäntaparemontin myötä olen tutustunut uusiin elintarvikkeisiin ja näistä yksi on kookosöljy. Tässä puhun neitsyt kookosöljystä. Mitä vähemmän yleensä ruoka-ainetta on prosessoitu, sitä suurempi on ravinnepitoisuus ja sitä terveellisempää se on. Prosessointi poistaa ja tuhoaa ravinteet. Neitsyt-kookosöljy on valmistettu tuoreista kookospähkinöistä ilman korkeaa kuumuutta tai kemikaaleja, joten luonnolliset ravinteet ja aromiaineet ovat tallella.

Neitsyt kookosöljy auttaa mm.
• antamaan vastustuskykyä bakteereja, viruksia ja hiivoja vastaan

• painonhallinnassa

• vahvistamaan sydämen terveyttä

• kuntoilijan energiantankkauksessa antamaan lisäenergiaa

Täältä voi lukea lisää kookosöljyn terveysvaikutuksista.

Itse öljy on kiinteähköä. Sen sulamispiste on n. 25 astetta. Maku minusta hieman kookoksinen eikä ollenkaan öljymäisen ällöttävä. Aion kokeilla sitä teehen. Moni laittaa sitä kahviinsa. Kookosöljy tuo tarvittavan rasvalisän helposti etenkin karpin (karppaaja) elämään.

Itse innostuin öljystä nimenomaan painonpudotuksessa, sillä sen sanotaan nostavan ruumiinlämpöä ja näin auttavan painonpudotusta. Pitkällä aikavälillä en vielä osaa sanoa kun tuttavuus on vielä minulle varsin uusi. Karppaus ei sen sijaan enää niin vieras ole :) Aktiivikarpin elämää takana reilu 2 viikkoa ja painoa tippunut liki 5kg ! Ja kuten kellonajasta näkyy : tulen toimeen vähemmällä unella muiden positiivisten vaikutusten kera.

Täst edespäin bloggaan siis myös karppaukseni edistymistä ja lisää uusia elintarviketuttavuuksia on tulossa. Testiin pääsenee seuraavana stevia, jota käytetään makeuttamaan mm. teetä, jälkiruokia...

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Se on täällä

Mikäkö ? HHT. Ja mitäkö se tarkoittaa ? No, hiilihydraattitietoista elämää :) Ja minäkö hurahtanut johonkin humpuukiin ? Ehen :)

Myö nyt vaan ollaan jättämässä (minä aikapäiviä sitten) lisäaineet ja eekoodit historiaan. Pikkuhiljaa opetellaan syömään oikeaa ruokaa, ilman lisäaineita. Odotan suuresti kun saamme esikon kesätyöpaikalta luomukyytön lihaa ! Voi että. Se vasta maistuukin hyvältä.

Mitä moskaa ihminen suuhunsa pistää : maku on usein aikaansaatu aromeilla, lisäaineilla.... Esanssia sanoo meidän isäntä. Ei ihmiskeho tätä sulata :( Itse olen siirtynyt pois aikaa sitten lisäaineiden koukuttavasta maailmasta ja muu perhe saa luvan tulla perässä ;) Jogurtit, vanukkaat, jäätelöt yms. eivät tee kenestäkään terveempää.

Vehnäjauho. Mitäpä siitä ? Yksi turhakkeista. En keksi yhtään syytä miksi tuota käytetään. Samoin puhdistettu, valkoinen sokeri. Mihin sitä tarvitsee ?

Salaperäistäkö ? Jatkoa seuraa :) Eräästä lähteestä olen saanut suurta innoitusta siirtyä yhä luonnonmukaisempaan elämään ja täytyy sanoa että näiden viikkojen kokemuksella en kadu hetkeäkään. En kadu niitä kiloja mitä on kadonnut, en kadu että verenpaineeni on normalisoitunut.... Olo on virkeä ja levollinen :)

Mutta kuten totesin, jatkoa seuraa.

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Mukava arvonta

Täällä :)

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Noroa ja huutonettiä

On mm. tämä mahatauti mikä meillä jyllää :( Blogin päivitys on jäänyt kun ollaan oltu enemmän tai vähemmän sairaana koko porukka. Nyt sitten keskiviikkona aloin minä oksentamaan, eilisen oksensi Emil ja tänään on näköjään Amalian vuoro. Mikä tauti ! Ekana mahaan sattuu vietävästi, sitten alkaa ripuli ja lopuksi hillitön oksentaminen kuumeen noustessa samalla. Kaiken tämän jälkeen, niinkuin tässä ei olisi riittävästi, taudista jää muistoksi todella kova särky selkään ja hartioihin.

No onneksi tämä ei lapsilla käy näin kovana. On kai sitten sitä NOROa. Kuulemma lapsilla vastaava tauti on ROTA ja aikuisilla sitten tämä NORO. Molemmat tarttuvat kyllä kaikkiin, mutta rota iskee lapsiin pahemmin ja noro taas aikuisiin. Näinhän tämä menee. Molemmista on kokemusta. Meillähän riehui tämä rota tasan 2v sitten ja molemmat pienet olivat sairaalahoidossa.

Eilisen olin itse vielä toipilas, mutta nyt alkaa elämä voittamaan :) Kunhan tuon Amalian vielä saisi terveeksi. Tyttö ei tosin ole pariin tuntiin oksentanut, joten toiveikkaina ollaan. Tässä olen joutanut naputtelemaan lisää kohteita huutikseen. Mistä tuota vaatetta oikein riittää ?

Isot tytöt ovat olleen isänsä luona tämän viikon. Itsellänikin suunnitelmat olivat hieman toiset. Ei ollut tarkoitus että sairastelun merkeissä mennään tämä loppuviikko, mutta otettava se on mitä annetaan.

Me&I -kutsutkin pidin, mutta eipä sieltä löytynyt kovasti sellaista must -vaatetta ;) Ostin ainoastaan sen froteisen perhossingoallan Amalialle, kilpikonna t-paidan, asuntovaunu t-paidan sekä punaiset shortsit Empulle.

Tässä vielä kuvaa tältä päivältä meidän pienimmistä