perjantai 24. heinäkuuta 2009

Leirielämää ja juhlia

Huoh. Se on sitten viikossa saatu käytyä perheleirillä, vietetty kahdet synttärit ja evästetty esikoinen rippileirille. Taasen yksi etappi lasten elämässä käsillä. Niin se on. Lapset kasvavat. Yllättäen nopeastikin. Muistan kun esikoinen syntyi lähes 15v sitten ja monet kerrat häntä itä-keskuksessa kainalossa roikotin. Ihmettelin että mitäkä ne ihmiset oikein katselevat ja tuijottelevat minua :o) Eihän ne minua katselleet vaan sitä pientä nyyttiä (3630g / 50cm), joka siinä kainalossani oli. En vain aina muistanut että mukanani on pieni kylkiäinen ;o)

No nyt on osat melkein vaihtuneet : olen esikoisen kainaloinen ;o) Esikon päälaki heiluu liki 175cm:n korkeudella ja minun 166cm:n :D

Esikoisen rippijuhlat on ensi viikolla sunnuntaina. Sen takia Emilin synttäreitä (6.8.07) vietettiin samassa toiseksi vanhimman tyttösemme (23.7.97) kanssa. Työtkin kun alkavat jo reilun viikon päästä niin vahingosta viisastuneena en pidä synttäreitä arkena töiden jälkeen ;o) Kerran sen tein, mutta raskasta oli : juoksepa päivä perhepäivähoitajana lasten perässä ja yritä sitten illalla kestitä vieraita..... Tekemättä oli jäädä minultakin..... 6 omaa ja 2 hoitolasta riittävät / päivä. Siihen ei mahdu enää synttäreitä.

Ja samat vieraathan meillä juoksee joka juhlassa. 1.8 on suvussa häät. Senkin takia oli järkevää viettää nuo synttärit nyt, pois alta.

Mutta nyt siihen perheleiriin. Leiri meni mallikkaasti.

Näiden kanssa lähdettiin :o) Tavaraa tuli otettua mukaan kuitenkin kohtuullisesti, ei liikaa.


Amalia-neiti leirin alkumetreillä.


Kastellako vaiko eikö kastella varpaat :o) Kyllä niitä sitten kuitenkin tuli uitettua useamman kerran vedessä ;o)


Eilinen synttärisankari 12v seurailee suuresti rakastamansa pikkusiskonsa touhuja :o) Amalia on tytöille kaikki kaikessa !


Meidän lapset ilman esikoista ja kuopusta. Edessä 8v, sitten 10v ja taustalla 12v. Amalia häärää keskellä. Mölkky oli yksi lempiharraste leirillä.


Pilvet kiersivät meitä heittäen välillä vettä rajustikin............


..........mutta ilta-aurinko viihdytti meitä näin ihanasti ! Täällä samassa leirikeskuksessa esikoinen parhaillaan on :o)


Tällainen leikkinurkka oli järjestetty lapsille. Meidän muksujen lisäksi ei näin pieniä ollutkaan kuin 1. Muut olivat sitten jo 6-7 vuotiaita.


Lauantaina oli aamusta lapsilla ja aikuisilla omat tuokiot. Iltapäiväksi oli ohjelmassa autoilua. Kukapa sitä olisi arvannut että se tarkoitti sitä että kylämme palopäällikkö ja hänen apupoikansa tulisivat kyydittämään meitä paloautolla ja esittelemään noita pientä poikaakin kiinnostavia menopelejä.


Emppu ja isi tutustumassa paloauton ohjaamoon :o)


Pärinä vain kävi kun poika sai päähänsä kypärän xD Paloautoon sai tutustua takuulla perusteellisesti ja kauan. Kyytiäkin annettiin ja Emppu oli elementissään ! Pillejäkin huudatettiin ja matkaa taitettiin n. 6km elikkäs ei ihan mitään pientä matkaa tehtykkään.


Ja mikä oli kivaa niin vanhanaikaisen paloletkun kokeilu :o) Siinä oli täytettävä säiliö ja käsin piti pumpata että vesi sitten letkusta suihkusi.


Meidän poppoo paloauton "matkustamossa".


Sitten ollaankin jo uimassa. Tai Emppu on... Vihertäväpuseroinen on eilinen synttärisankari ja täysin selin tänne on meidän 10v. Mies näkyy taustalla, tuo oranssipuseroinen ;o) Amalia tutkii rantaa.


Illalla muiden ollessa leirinuotiolla (tehtiin tikkupullaa, makkaraa.....) Emppu työnteli näitä nukenvaunuja :oD Nämä olivatkin paloauton lisäksi pojun hittituote leirillä.

Sitten leiri päättyikin seuraavana päivänä leirikirkkoon ja tapulikahviossa nautittuihin jätskeihin ja kahveihin. Ensi vuonna taasen leireillään !




















perjantai 17. heinäkuuta 2009

Pakkaamista......

Huh ! Jommonen määrä tavaraa seitsämälle ihmiselle viikonlopuksi :O ! Tänään lähdetään seurakunnan perheleirille. Kaikki muut lähtevät paitsi esikoinen, joka jää hoitelemaan kotia ja eläimiä. Hän ei nyt muutoinkaan enää välitä liikuskella meidän matkassa :o) Ja kun tyttö on koko kesän pyörittänyt kahta työtä niin saapa huilia ennen ensi viikolla alkavaa rippileiriä.

Perheleiri on tuossa parin kilometrin päässä. Sisko vie Amalian ja tavarat autolla. Isot tytöt menevät pyörällä ja minä kävelen Emilin kanssa. Poitsu varmaan nukahtaa vaunuihin, toivon niin. Sisko vie siksi sillä meillähän ei toimivaa autoa ole ja tuo tavaramäärä on muutoin mahdoton liikuttaa tuosta mihinkään..... Mies tulee sitten perästä pyörällä kun pääsee töistä (postit on jaettu).

Mukaan pitää ottaa myös petivaatteet ja nehän ne vievät leijonanosan tavaroista :o/ Makuupussit ja lakanat, kuopuksen matkasänky jne. Sitten taasen kun tulee kotio niin alkaa vaatteiden peseminen yms. Tässä hässäkässä vielä on esikoisen rippijuhlajärjestelyt. Huh. Nyt jos saisi valmiilla olla ja levätä tän viikonlopun niin jaksaisi taas puuhata ahkerammin kotosalla. Ainakin ruoho kasvaa ja tarvitsee leikkaamista, kasvimaat kitkemistä....

Onneksi sää lupailee hyvää ilmaa tänne ettei tarvitse sentäs kumisaappaita ja sadevehkeitä mukana raahata ! Eikä liiemmin tarvitse pitkähihaista ja -lahkeista kassiin yrittää mahduttaa.

Meillä tosin kuopus on viime yöinäkin saanut pitkissä vaatteissa nukkua : olen varsinainen kuumapakkaus ja nukun partsin ovi auki, joten yöllä peiton jalkapäähän potkivalla pojulla saattas tulla kylmä.


Meidän ronsuherra iiiiiiiiihanassa ronsusetissä. Tuo 92cm ei varmaankaan enää pitkään mene päälle :o( Olen yrittänyt metsästää samaa kuosia (eri värejäkin) isommissa koissa, mutta turhaan.....


Emil eilen aamulla juuri heränneenä :o) Housut on jäämässä auttamattomasti pieneksi ja joutavat pian huutikseen... Pusero on vielä sopiva vaikka molemmat ovat kokoa 86cm.

Yöt nukutaan aitoissa, joten varasin kuitenkin Emilille pitkähihaisen potkupuvun mukaan. Yöt ovat viileähköjä ja kosteita että ei ainakaan poitsu palele. Illalla kun on luvassa uintia yms. niin on hyvä pukea lämpimästi sen jälkeen.

Mutta palaillaan viikonlopun jälkeen lomakuvien kera :o)

tiistai 14. heinäkuuta 2009

Meidän äiti huutaa...

Totta ! Meidän äiti, siis minä, olen kova huutamaan. Huutiksesta ainakin :D Oikein hävettää välillä kun meille tuppaa postista jos minkälaista kirjettä ja pakettia. Noh, mies ei aina ymmärrä rakasta harrastustani ja joskus olen jopa peitellyt ostoksiani. Ennen se onnistui, mutta ei enää. Ei sen jälkeen kun mies sai pestin postista postinjakajana. Juuh, sattuipa sattumaan vielä se että usein mies lajittelee meidän(kin) postit. Usein myös mies tuo tullessaan meidän postit kun tulee käymään kotosalla ruokatunnilla. Meillä on sopimus että postit saa kyllä heittää myös tuohon eteiseen jos ei postilaatikkoon mahdu... Edes kelloa ei tarttee soittaa. Onnistuu kun potitoimipaikka on piskuinen kyläposti.

Eipä se niin paha asia ole kun yleensä en mitään kallista huuda. Etsin löytöjä ja sehän vie kyllä aikaa ja se tekee tästä ihan harrastuksen ;o) Tänään posti toi taas pari ihanuutta : pitkästä aikaa jotain itselleni ja jälleen kerran Emilille.


Itselle iiiiiiiiiiihana tunika. Tykkään tunikoista paitsi Amalialla niin myös itselläni. Ne vaan on jotensakin rentoja eivätkä purista tai kiristä.


Emilille 98cm Lindexin oliopaita. Näistä valokuvista näkyykin värimaailma mistä tykkään : ruskea ja oranssihan ne. Satuin huutelemaan myös verhot syksyksi tässä aiemmin ja nekin ovat samaa värimaailmaa. Bloggaan niistä enemmän kun vaihdan syysverhot ikkunaan. Miten tuo ruskea vaan osaakin olla hyvä väri ? :o)

maanantai 13. heinäkuuta 2009

Väsypoika ja kesävieraita !

Meillä oli parisen päivää ukko-kullan isä perheineen käymässä. Olipa kyllä tosi kiva saada pitkästä aikaa vieraita taloon. Meillä käy muutoin tosi harvoin ketään... Olen itsekin huono kyläilemään ja olen jopa erakkoluonne, mutta näin välistä vaihtelu virkistää :o)

Mutta nyt ollaan taas "omillamme" ja vieraiden lähdettyä aloin laittelemaan meidän pientä miestä päiväunille :


"Kultakutri" päiväunimaidolla. Yleensä meillä poju juo pullosta päiväunimaidon ja iltamaidon. Juokoot :o) Amalia lopetti iltavellin vasta tänä keväänä ollessaan 3½v. En ole ottanut paineita näistä maitopullo- ja potta-asioista. Maailmassa on pahempiakin huolenaiheita kuin potatus tai maitopullo ;o) Pojulla päällä huutiksesta huudettu T-paita ja kestovaipan päällä PensasPapu merinovillahousut.


Väsy alkaa jo painaa pientä.


Vielä jaksaa naurattaa :o)


Emil nukkuu unosensa vaunuissa ulkona. Yleensä unta riittää 3-4 tuntia ja toisinaan viisikin. Pojulla on hyvät unenlahjat ! Nukutus tapahtuu siten että maitopullon jälkeen (juo sylissä tai vaunuissa) poika vaunuihin ja sitten kärryt pihan perälle kuusen alle :D

Päiväunet meillä on yleensä lopetettu siinä 2v tienoilla. Kauhulla jo odotan sitä hetkeä että meidän viimeinen villahousumme on siinä iässä että päiväunet ei enää maistu. Tilaa vaunuissa vielä olisi.....

torstai 9. heinäkuuta 2009

Asiaa vaatekaapista ja kotiesittelyä

Eilen se sitten tuli ! Kaapille oli selvä paikkakin ja äkkiähän se täyttyi Amalian vaatteista. Nyt kun kaikki neidin vaatteet on kaapissa (juuh, osa myös pyykissä) niin huomaa että eihän meille tarvita yhtään enää lisää tuon kokoiselle tyttöselle vaatetta..... Pitänee laitella taasen syksyllä pakettia Huutikseen :o)

Paikka kaapille muuten löytyi olohuoneesta. Yläkerrassa ramppaaminen alkoi tuntua puulle ja sitäpaitsi sitten syksyllä kun hoitolapset tulevat en viitsi enkä voi jättää jonkun vaateunohduksen takia yksin alakertaan neljää alle 4v lasta. Saatika raahata heitä mukanani ylös. Nyt kaikki on tuossa kädenulottuvilla :oD

Tilaa olohuoneessa on siksi että meillä ei ole kirjahyllyä. Olkkarissa on vain sohva, tietokone, kiikku ja telkkari. Tämä on silleen yhteydessä keittiöön ja erikseen on sitten tuolla takkahuoneen takana "arkiolohuone", jossa sitten on se kirjahylly yms. Näiden kahden olohuoneen välissä on viherhuone huonekasveille. Varsin mainio idea sillä muutoin kissat söisivät surutta kaikki kasvit.

Tässä vaatekaappi tehtävässään :


Tässä kaappi ulkopuolelta :


Ja sitten näkymää arkiolohuoneeseen + leikkihuoneeseen. Kuva on otettu olohuoneesta, selin tuohon kaappiin. Kukkahuoneessa on lasitus molempiin olohuoneisiin. Tuo arkiolohuone on oikeasti katettu uima-allas. Se vain ei ole käytössä :o) Oikealla kuvassa näkyy tietokonenurkkaus.

keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Sadepäivää

Taas sataa. Onneksi juuri eilen sain leikattua tuon ruohon miltei kokonaan. Tässä pähkäilen mitä sitä tekisi. Rippijuhlat lähestyvät uhkaavasti ja ainakin siivousta olisi tarjolla. Mutta nyt aamutuimaan ne jo aiemmin "lupaamani" shoppailukuvat :oD Eihän niitä vaattehia paljoa ole, mutta kuitenkin. Noilla jo pärjää entisten lisäksi. Eikä tässä mitään uutta ja järisyttävää tule. Itselleni vain myös muistiksi mitä milloinkin on tullut shopattua :o)



Elikkäs Emilille Emil -paidat : 98cm ja sitten 110cm ensi kesäksi. Tuo hauska oliopaita piti saada kun meillä ei hihattomia juurikaan ole ja oli vielä huimassa alessa sekä sitten Prismasta tiikerihihaton, jossa kivasti kuvassa samettimainen pinta.




Amalia sai himaitsemani froteehupparin ja froteehameen 122cm. Hame oli alessa, huppari ei.....


Nää oli kans osastoa "pakko saada" :D Olen hulluna velourtunikoihin ja niitä meiltä löytyy melkoisen monta. Lue liikaa : tänään pitäs tulla uusi vaatekaappi Amalialle kun jostain syystä joka nurkka pursuaa neidin vaatteita. Isompien kohdalla en ollut niin innostunut lastenvaatteista, mutta kuopuksen syntymän jälkeen asiat ovat muuttuneet.

Ja niin, jäi mainitsematta että kaikki muut nukkuvat vielä ! Ihanaa olla vain tässä. Tosin siskon tyttö toi koiranpennun meille hoitoon että en kuitenkaan ihan omissa oloissani ole ;o)

sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Koiranäyttelyissä kävi paremmin kuin hyvin : pentumme oli YKKÖNEN ! Kovasti oli kehuja saanut tuomareilta. Kunnia täysin kuuluu esikolle, joka käyttää kaiken liikenevän ajan ja rahan eläimiinsä ! Kuva on koirulista parisen kuukautta sitten otettu.

Plääh, täällä on satanut enemmän tai vähemmän koko päivän eikä pyöräretkestä ole tullut mitään. Mutta sain tehtyä tänään vähän askarteluja : esikko pääsee ripille elokuun 2 päivä, joten kutsujahan sitä jo pitää väsätä ja tällainen päivä on mitä mainioin siihen.

Tällaisia väkersin :


Laitan tähän alkuunsa kuvan meidän neidistä. Kuva on otettu viikko sitten vanhempieni mökillä. Tälläinen neiti aina on : tillistelijä !



Tässä vielä kuva tämänaamuisesta akkolikuskista. Ilme on hyvin totinen :D Kuvaan on päässyt myös Prinssi-kissa ja pari kuivamassa ollutta vaateriepua ;o)

Unihiekkaa

Huoh... Yleensä meidän muksut nukkuu hyvin. Nyt vain oli yksi niistä aamuista, jolloin kuopus päätti herätä 7:30. Tiedän. Se on hyvin monelle perheelle, mutta kun meillä yleensä vapaapäivinä nukutaan yhdeksään ainakin...

Emil täyttää ensi kuussa 2v. Unta riittää vielä loistavasti : yöunille mennään n. 22:30 ja sitten aamulla herätään 9-10. Päiväunet on 12:15-15:30. Ja joskus herra nukkuu päiväunia 16:30 asti :D Meillä nukutaan ulkona vaunuissa. Onneksi tuo mies on niin lyhyt että vaikeuksia sovittaa koko pituus rattaisiin ei ole. Nyt on vain eilisestä lähtien ollut taasen vaikeuksia arpoa mitäkö laitettas ulos päälle vaunuihin.

Tästä päivästä näyttää tulevan eilisen kaltainen : pilvinen, osittain sateinen ja syksyinen :o/ Juuri kun sain ostettua tuolle miehenalulle uuden uimapuvun niin eikös ilmat viilenneet. Meillä kun on tuossa aivan lähellä ihana kirkkoranta, jossa on todella matalaa ja siellä on ihana käydä uimassa.

Tänään on esikoisella koiranäyttelyt. Näyttelyihin on menossa 2 nuorinta koiraa. Uskon että pärjäävät hyvin. Esikoinen on erittäin eläinihminen :o) Tänään hän menee hakemaan 2 kania ja sitten meillä on noita pörröjä 7.

Josko tässä itse ehtisi jossain välissä käymään vaikkapa pyöräilemässä kun meillä nuo maisemat on mitä parhaimmat pyöräilyyn. Jos ehtisi ennen esikoisen lähtöä niin voisi jättää tuon Amalia-neidin kotiin : tyttö kun ei erityisemmin viihdy pyörän kyydissä. Emil sen sijaan istuisi vaikka maailman tappiin asti "akkolin" kyydissä ! Kaikki pyörivät vempeleet kun ovat pojalle akkoleita. Tai sitten isoja akkoleita. Akkoli taisi olla eka sanakin :D Nytkin tuo tuossa ajelee akkolilla ja se onkin yksi harvoista (luvallisista) puuhista, joissa poju viihtyy.

lauantai 4. heinäkuuta 2009

Sirkus saapui kaupunkiin ! Sirkus. Siitä on aikaa kun viimeksi sellaisessa olen vieraillut. Tänään kuitenkin lähdin vähän vastahakoisestikin Amalian mukaan kun isi jäi kotiin hoitamaan Eemil-vilperiä :o)

Noh, kokemus olikin varsin yllättävä. Mahtava esitys. Mitä nyt koko ajan mielessäni kävin eläinten elinolosuhteita sirkuksessa ja pitkiäkin kiertueita. Merinorsu (?) sai minut jopa surulliseksi. Amalia nautti täysin siemauksin ja väliajalla tokaisi että tahtoo Pellen luo :D Pelle oli silti se "kohokohta". Ehkä ensi vuonnakin menen katsomaan mitä uutta sinne on keksitty ja ihme että aika ei tuntunut lainkaan pitkälle vaikka aluksi mielessäni kauhistelinkin kahta tuntia.

Mitäs ajatuksia muissa sirkus herättää ?

perjantai 3. heinäkuuta 2009

Ja ensin oli......

........ ensinhän oli suuri tietämättömyys ! Olen tietokoneiden kanssa (noh, minkä tahansa vempeleen kanssa) täysin käsi. Mies moittiikkin minua siitä että en koskaan lue mitä kone minulle kertoo vaan painan vaan ok ok :D Niin, sehän on varsin nopeaa.

Kuitenkin ajattelin että nyt on aika aloittaa oma nettipäiväkirja ! Vanhimmille lapsille oli koottu omat albumit... ainakin 10 / nenä. Kaikki tehtiin ajallaan, kirjoitettiin huolella vauvakirjaan ja syynättiin ajatuksella, mutta nyt ei vaan ehdi. Tai ehtisi. Se että sanon etten ehdi on tekosyy. Tekosyitä minulla onkin vähän joka asiaan. Kuten tänään kun käytiin ihan vain pikaseen Lindexillä : sieltä lähti tavaraa (kunhan opin lisäämään kuvat) melkoiseti ja mies kihisi koko ajan korvaan et nyt riittää. Riittihän se kunhan olin kerännyt jommoisesti vaatetta miesparan käsivarsille. Hyvä että koko miestä sieltä vaatteiden takaa näkyi ;o) Ja niistä tekosyistä. Velourtunikoita oli ostettava useampi kun niiden kaikkien kanssa käy vaal.punaiset velourit. Aatelkaas ! Ei tarvitse ostaa kuin yhdet housut :D Juu, ja sitten paitojakin piti ostaa kaksinkappalein kun nehän ovat kuopuksen "nimipaitoja".

Kuopuksemme siis on Emil. Poika on täystuho ja vilkas kuin Vaahteramäen kaimansa ikään. Elokuun alussa tulee täyteen kunniakkaat 2 vuotta tuholaisen elämää :o) Isosisko on Amalia ja lisäksi täällä asustaa vielä 4 isoa siskoa, jotka eivät niin tässä blogissa halunne esiintyä omilla nimillään.

Eikä tässä vielä kaikki. Meillä on myös 3 koiraa, 3 kissaa ja 7 kania. Kohtuullinen määrä siis lemmikkejä ! Mutta jos nyt kävisi vielä opettelemaan miten tämä blogi toimii. Ja onhan aina tuo tietokonenero ukko olemassa jos sormi menee suuhun ;o)