perjantai 8. lokakuuta 2010

Päivitystä ja enterorokkoa

Meillä on nyt sitten sairastettu tuota viheliäistä enteroa 13 päivää...... Jokaisen lapsenhan se on läpikäynyt :o( Luulin jo tässä loppuviikolla että vihdoin ollaan terveitä, mutta esikoinen soitti toissailtana et hällä on kuumetta 40.4 astetta, kurkku kipeenä ja pääsärky. Selvä peli ! Eilen esikoinen oli jo terveenä, kuume laskeneena, mutta vielä kurkku kipeänä. Varmaan ikävä sairastaa niin kaukana kotoa.

Noh, eihän riemu siihen loppunut : viime yönä Olivia kömpi meidän luo että kun olis pää "vähän" kipee, kurkkuakin jomottaa... arvasin ! Lähdin hakemaan särkylääkettä ja jätin tytön mittaamaan kuumetta. 39.3. Juu, selvä peli taas ! Edelleen tyssi tuossa sohvalla makoaa. Kuumetta oli juuri liki 39. Meneepä sitten tämäkin viikonloppu sairastaessa jonkun tautiaan. Emilin antibiootti loppuu tänään ja onneksi pienet on jo terveitä.

Mutta nyt kuvin kahden viime viikon tapahtumia :

Tässä ollaan lähdössä perheleiripäivää viettämään :o) Tää olikin 2 viikkoo sitten viimeinen terve päivä tässä talossa tähän asti :o/

Emil seurakunnan kesäkodilla. Päivä oli tosi kiva ja sääkin suosi. En pistänyt pahakseni valmista ruokaa ja kahveja :o)

The Isi ! Aarteimpani, kalleimpani, parhain ystäväni... Vieressä Amalia ja Silja.

Amalia ja Silja. Tässä laulamassa :o) Alla sanat.


Meidän 4v10kk väritysnäyte. Amalia on vasuri ja tahtia se ei haittaa.

Amalia sovittaa Fixin kurahousuja. Vähän reilut ovat (116cm). Näissä on fleecevuori ja tuo yläosa on kivasti tehty urheilukangasmaisesta materiaalista. Varmasti kiva päällä !

Emiliä ei oikeen huvittanut sovitukset xD Poika sai raivarin, mut tuosta kai jo näkenee minkä kokoinen Elloksen Ticket 98cm meidän pojun (94cm) päällä on.

Pian meillä olikin tällainen petipotilas :o( Viikko sitten käytiin lääkärissä ja siellä todettiin enterorokko sekä korvatulehdus. Hilkulla oli ettei päädytty tiputukseen kun poika ei meinannut alkaa syömiään ja juomaan millään. Suun rakkulat olivat todella kipeitä.

Näillä mentiin kahden nuorimman kanssa taudin pari päivää. Lisäksi maistuivat juustonaksut :o)


Emilille tuli tällaisia kellertäviä rupia suun ympärille. Ei tullutkaan kuvattua muuta vartaloa. Varpaissa oli ja kehossa kauttaaltaan punaista syheröä.

Amalian ruvet. Onneksi ei montaa ja ne menivät melko pian pois.

Amalia lähdössä Mikkelin päivän (lasten ja enkelien päivä) kirkkoon. Päiväkerholaiset lauloivat kirkossa että seurakuntakodilla.

Amalia seurakuntakodilla. Päällä siskonsa vanha ihanainen mekko. Mekon etutaskussa aiheeseen sopivasti enkeli. Paljon muita kuvia en sitten laitakkaan kun niissä vilisee muitakin ihmisiä.


Näiden kuvien myötä toivottelen kaikille mukavaa viikonloppua, tervettä sellaista. Nyt on paljon eri tauteja liikenteessä !


8 kommenttia:

jarna kirjoitti...

Kurja entero, meilläkin pari kertaa sairastettu.
Paranemisia teille!

Anonyymi kirjoitti...

Meillä sairastettiin kans syksyllä, mutta pahiten isä ja kuopus. Muilla kurkkukipua ja kuumetta.

Kannattaa varautua siihen että muutaman kuukauden päästä lähtee kynnet sormista ja varpaista :/

Meillä nimittäin kahdelta pahiten sairastaneeltä lähtee nyt 2kk:n kuluttua kynnet. Kuopukselta jo irtoilee, miehellä alkaa vasta näyttää siltä että irtoavat. Tuttavalla oli heinäkuussa entero ja nyt irtoaa kynnet.

Tuohon kannattaa siis varautua jos enterorokkoa on käsissä ja jalkapohjissa, nahkat kuoriutuu myös kunhan tauti alkaa hellittää.

Tosi kurja tauti, pikaista paranemista!!

Minttu kirjoitti...

Paranemisia!!! Ja jaksamista.

Ei täälläkään oo tervettä päivää vielä nähty. Pari lupaavaa jo tosin. Mut aina joku kaatuu uuteen tautiin. Jos sitä jouluks olias tervettä sakkia.

äiti kuudelle kirjoitti...

jarna : kiitos.

ano : kiitos tiedosta ! En tiennytkään et vasta niin pitkän ajan päästä kynnet lähtee :o/ Ehdin jo riemuita et meiltä siltä säästyttiin :o(

Minttu : kiitos sinullekin ja teille myös paranemisia !

pikkupikkuriikki kirjoitti...

teille edelleen paranemisia!!! Ja kuvia on kiva katsoa..taitava on Amalia piirtämään...

MiiKo kirjoitti...

moi!

mitäs teille kuuluu?

täällä vielä yhtenä kappaleena ja pitäis Aarnen 2-v syntymäpäiviä suunnitella..

äiti kuudelle kirjoitti...

pikkupikkuriikki : kiitos :)

MiiKo : päivitinkin juuri tuohon seuraavaan päivitykseen kuulumiset :) Mitäs meille. Taudit voitettu, toivotaan. Kiirusta pitää ! Jokos teillä rauhoituttu odottamaan H-hetkeä ? :) Meillä ei sitten nuo tapaamiset onnistu, ei millään.

MiiKo kirjoitti...

joo todellakin rauhoituttu...

ja ketun marjat sanon minä XD
viime viikko meni että hujahti ja niin taitaa tämäkin...
tänään siivonnu ja leiponu Aarnen synttäreitä varten
ja kaikenlisäks kakkupohjasta ei tullu niin iso kuin piti joten nyt on sitten toinen uunissa..
sen valmistumista tässä odotellessa ja sitten nukkumaan :)