tiistai 18. elokuuta 2009

Päivän poika vaatteissaan ja YLLÄTYS !

Ilmat ovat tosi vaihtelevat. Tänäänkin oli aamulla kylmä ja sitten yhtäkkiä lämpeni iltapäiväksi kylmetäkseen taas illaksi ja eikös tuolla taas sada :o/

Pukeutuminen on arpapeliä : aamulla laitoin lapsille haalarit päälle ja välillä tuntui että olivat liikaa... Sitten taas iltapäivästä olis liki kesähepenet riittäneet. Päätin kuitenkin varustaa Emilin näissä vermeissä päiväunille :

Päällä on huutiksesta huudettu iiiiiiiiiiiiihana huppari kokoa 98cm. Alla (ei näy) vihreä Bamse-paita mustin kanttauksin. Jalassa BabyIdean maanmainiot villapökät, MeandIn pupusukat 22-24 ja vaippana turvevaippa bambuimulla :D Oli muuten litimärkä pojan herätessä liki 4 tunnin jälkeen.....

Sitten se YLLÄTYS ! Arvatkaa ! Emil on kotikuiva. Just nytkin pissalla potalla. Vahinkoja ei kotona satu enää lainkaan. Ulkona ja unilla vaippa varmistuksena. Täytyykin tilailla muuten kestoharkkahousuja ;o)

En arvannut että poika näinkin aikaseen villinä lapsena malttaa oppia moisen taidon, mutta niin vain kävi. Äitini rauhoitteli jo ajat sitten että ei kannata huolestua. Emil ei varmaan opi niin aikaisin kuin Amalia (1v5kk) kuivaksi. Ei oppinut ei, mutta oppipa samaan aikaan kuin muut siskonsa !!!!!!! Että olen ylpeä poijjaasta.

Ja sitten miten opimme potalle. Se on salaisuus ;o) Tai sen verran voin valaista että en ole potattanut omia tippaakaan. Potta meillä on roikkunut ja sitten kun sen aika tulee niin jokainen kuudesta on potalle käynyt ennemmin tai myöhemmin ja se aika on ollut siis se 1v5kk-2v. Mutta toisinaan meillä käy niin kuin tänään : epämääräinen lorina kertoi Empun pissaavan koiran vesikuppiin xD Tai sitten käy niin että kun tulin yksikin ilta ovesta sisään niin poika oli pissannut kattilaan.... Tai pahvilaatikkoon.... Mutta useimmiten pissa tulee pottaan. Se tulee seisaalleen, samoin kakka.

Täytyy todeta että vähän olen ollut kateellinen lueskellessani teidän muiden kanssablogistien kuivatusharjoituksia.... Olen ajatellut että voi kunpa meilläkin ja nyt ylpeenä voin esittää että KYLLÄ MEILLÄKIN :o)

Nyt sitten haikeana pitäs alkaa laittelemaan meidän valtavaa vaippavarastoa myyntiin kun lisää lapsia ei enää tule :o( Noh, tämä ajanjakso on ohi ja pitää katsella eteenpäin :o) Kyllähän vaippoja on edelleen hyvä olla, mutta ei päiväkuiva tarvitse n. 50 kestovaippaa ja 30 villahousua, eihän ?

4 kommenttia:

Kati - Kylätien termiitit kirjoitti...

hih, mahdettiinkohan me huutaa kilpaa tuosta takista :o) se on tosi ihana. keväällä huusin esikoiselle samanmoisen koossa 110. oli vähän tahrainen, mutta nyt kun muistin pestä "ihmeaine swipella", siitä tulikin aivan tahraton ja värit kirkkaat. ei olla vielä pidetty, kun olikin reilu. tennarit löysin samaa kuosia lindexin alesta kesällä :o)mutta kuopukselle en ole tuota vielä saanut.

Kippuralla kirjoitti...

just karsin vaippavaraston tosi minimiin samassa tilanteessa.. 3 yövaippaa, 8 taskua ja 5 sisävaippaa. noilla pärjätään kunnes pieni on täysin kuiva :(

Mia kirjoitti...

Vau! :) Ei meillä vaan, tietty jos sen vaipan vaan ottais pois ja vahinkoja tulisi, niin ehken oppisi niin. Mutta en mie vielä jaksa sitä siivoomista. Kauhee äiti. ;)
Nyt sitten varmaan bodytkin joutaa pois?

Meillä on tuo sama takki 92cm, ei olla otettu edes vielä käyttöön. :D

äiti kuudelle kirjoitti...

poikien äiti : saatto olla sama takki :D On aika tuore huuto, n. viikon takaa. Tähänhän ois kai olemassa housutkin samaa kuosia ? Himottas, mut onko se sit liian sekameteliä vai vaatiiko yksväriset pökät ?

zallaah : voi ei ! Miulla on karsimista... Meil on tolkuton määrä vaippoja ja pitäs jaksaa näpytellä niitä myyntiin... Toisaalta ei raaskis :o)

mia : olihan meilkin Emil koko kesän ilman housuja ja vaippaa ulkona etenkin. Mietin et mitenhän se oppis potalle kun ulkona lorottelee ties minne :D Eihän se tajua että sisällä sit tehään potalle ja eipä tajunnutkaan.

Sisällä pisut tuli usein lattialle. Meil ei oo mattoja koirien takia kun ootellaan et syksyn röntsäkelit on ohi.

Sit poika vaan yhtenä kauniina päivänä hoksas et vois tehä potillekin ja nyt ei enää vahinkoja lattialle satu. Tosin on se ongelma et housuja ei uskalla pitää kun tuo losottaa muuten niiden läpi...

Ottakee takki äkkiä käyttöön ! Emppu on 12kg/87cm ja tuo 98cm on ihan passeli. Ei mikään jättisuuri koko tässäkään ! Uutena varmaan menee päälle, mut takuulla kutistuu pian pesuissa.