sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Pakkasherra ja synttärit

Pakkanen puree kokonaisen -27 asteen voimalla ! Hui että on kylmää. Oikein puistattaa kun ajattelee että tuonne ulos pitää mennä. Meillähän ei autoa ole ja iltapäivällä on ystävän pojan syntymäpäivät, joten kivat 4km olisi tarvottava "pienessä" pakkasessa.

Ja tuo kuopus. Hänhän ei nuku kuin ulkona, joten pitää miettiä lämpöiset kääreet päälle että poika tarkenee :oD Toivottavasti päivemmällä lauhtuu.

Eilen siis pidettiin esikoisen ja Siljan synttärit. Hyvin meni. Vieraita oli mukavasti : omat vanhempani, yksi siskoista ja veli vaimoineen sekä 3 ystävääni lapsineen. Syötävääkin riitti yli tarpeen. Leivoin 4 pellillistä pizzaa sillä esikolla oli 2 kaveria yökylässä ja he sitten verottivat jo yhden pizzan ;o)

3 pizzoista oli kinkku-ananas ja yksi tulisempi jalapeno-jauheliha-metvursti-tomaatti. Lisänä juusto-kylmäsavulohikierteitä, Daim-valkosuklaakakkua, täytekakkua sekä mokkapaloja. Heräsin eilen aamulla ennen muita siivoilemaan loppuja ja valmistelemaan tarjoiluja. Kaikki oli siis itsetehtyä ja vieraat tykkäsivät. Äiti sanoi ettei enää ikinä teekkään täytekakkua kun ei osaa tehdä samanlaista ;o) Noh, nyt kokeilin tällä reseptillä :

Pohja sienikakkupohja 5 munan

Täyte :

5dl kermaa
2 purkkia Philadelphia tuorejuustoa
vaniljasokeria
2 pussia mariannerouhetta
2 liivatelehteä liotettuna ja sulatettuna kuumaan veteen

Täytteen tein ja levitin jo edellispäivänä maustumaan. Hyvää oli. Päälle sitten hyytelösokeria ja vattuja, reunoille 5dl kermaa.


Hutinaa riitti koko päiväksi. Esikoinen lähti vielä eräälle maatilalle, jossa oli viimekin kesän kesätöissä, joten minulle jäi koirien ulkoilutus (nuorin koira meni tosin mukaan). Aika rätti olin kun lenkit oli tehty ja saunat saunottu. Uni maistoi hyvin :o) Nyt sitten heräilin tuohon järkyttävään pakkaseen.

Torstaina alkaakin jo koulut, mutta 6.1 pitää Silja kavereilleen kaverisynttärit. Niistä kun päästään on seuraavat synttärit miehellä ja seuraavat "isommat" juhlat vasta vappuna kun Olivia täyttää 11v......

4 kommenttia:

xxxxx kirjoitti...

Paljon onnea synttärisankarille!
Mä jo yritin kommentoida tohon ed.postaukseesi, mutta meilläkin on netti katkoillut näiden pakkasten takia..

Ihania herkkuja kuvissa, nami;-)!

Mia kirjoitti...

Nams! :P
Tosiaan pakkanen puri tänään täälläkin, en laittanut meidän Empsua ulos. Ihme kyllä osaa näköjään nukkua sisälläkin, jos on hiljaista ja se onkin vähän hankalaa tällä porukalla..
Elokuvat on kyllä pelastaneet tilanteet. ;)

äiti kuudelle kirjoitti...

Aamunkukka : kyllä ne maistuivatkin :D Meillä kun ei herkut kuulu kuin juhlapäiviin niin tytöt söivät oikein urakalla !

Mia : Emil nukkui tai annettiin nukkua "vain" 3 tuntia ulkona. Silti vaunuista kuoriutui täysin lämpöinen paketti. Posketkin olivat lämpöiset. Noh, peitin vaunut kahdella fleecepeitolla :) Meil ei kyllä ois ollu mahdollisuutta nukkua sisällä. Parhaimmillaan täällä ramppas 10 tenavaa, omia ja vieraita....

Kristiina kirjoitti...

Onpas herkullisia leivonnaisia!