maanantai 29. maaliskuuta 2010

Asuuko teillä pikkiriikki ?

No tiedän yhden blogin, jossa sellainen asustaa :o) Vähän erilaisella sanamuodolla, mutta kuitenkin. Miusta tuntuu et meil asustaa sellainen tiitiäinen, metsäläinen, pieni menninkäinen.....

Olipa kerran pieni mies. Äiti arveli että pienen miehen jalka kasvaa. Kasvaahan koko mies. Aikaa kului ja eikös se pieni mies ollut edelleenkin pieni. Elikkäs ihan vähän suututtaa..... Ehdin jo laittamaan eteenpäin meidän viimevuotiset kumpparit. Arvelin et kyllähän jalka kasvaa, eikö ? No, sitten tänään olikin tosi tarve kumppareille ja kokeilin ostamiani koon 26 pojan jalkaan ja mitä hä ? Ei se niillä voi kävellä ;o/ Meidän kohta 4v5kk tytölle niissä jää vielä liki 2 cm tyhjää :O Elikkäs voihan tytölle laittaa siniset muumikumpparit, voihan ?

Lampsittiin sitten tähän paikalliseen. Asiantunteva kenkämyyjätäti opasti että koko 24 on (edelleen) sopiva. Juuh, tässä vaiheessa alkoi savu nousta korvista kun sellaiset meillä oli jo viime syksynä. Kysymys kuuluu oliko pojulla liika isot saappaat vai eikä jalka ole kasvanut ?

Oikea vastaus : jalka on kasvanut vain pari milliä reilussa puolessa vuodessa :o/ Ostettiin sitten ne koon 24 saappaat.

Toinen säikähdys tuli kun pengoin meidän kevätvaatteita (bloggaan myöhemmin). Pidin pojun suprafiliä 98 centtisenä, mut se olikin 92. Kokeilun jälkeen osottautui että koko on edelleen passeli :o) Onneksi en sitä ehtinyt laittaa eteenpäin.

Mitähän kokoa muiden 2v8kk lapset käyttävät ? Meillä näkyy olevan kenkä 24 ja puku 92.

Mutta nyt näihin tunnelmiin, kuopus kysyy saako mennä nukkumaan :o) Elikkäs täytyy häntä kai sitten "armahtaa" ja antaa mennä maate. Öitä ja unia kaikille !

13 kommenttia:

S kirjoitti...

Meillä on Nöpö 2v 3kk, kenkä 23 ja vaatteet 86/92cm.

Poitsu on 3v 4kk, vaatekoko 98cm ja kenkä 25.

Että eivät ole lapste jättiläisiä meilläkään. Toisaalta tasaiseen ovat kasvaneet. Nöpöllä kylläkin meni vaatekoko 74cm varmaan sata vuotta (tuntui siltä!). Sitten tuli karsee spurtti. Teilläkin saattaa jalka venähtää kesällä niin että hups vaan!

Minttu kirjoitti...

Noooh. Aatu on nyt sen 2. Kengissä menee 24-25 ja vaatteissa 92- 98/104. Linnea puolestaan painaa nyt 3,5 vuotiaana yhtä paljon Aatun kanssa. Kengissä menee 27 ja vaatteissa ollaan siirtymässä 104-110. Linnealla tais olla 2 veenä kengät 23-24 ja vaatteet 86/92. Atesta en muista, mut samoilla linjoilla varmaan Linnean kanssa. Ne on nuo meitin pikku pojat hiukka eri kaliiperia.

pikkupikkuriikki kirjoitti...

Jep jep..meillä asuu parikin pikkuriikkiä ja tän 2v6kk pikkuriikin kuomasaapas on 23 ja saapas 22 villasukalla, todellinen pituus tänään neuvolassa mitattuna 85,2cm ja käytössä talvihaalarina 74cm Ticket!!! Sisähousut pitää kumminkin olla 92cm vähintään vaipattimuuden ja pitkien jalkojen takia..pituutta olikin puolessa vuodessa tullut n.5cm, uskoisin myös jalkaterän kasvaneen..syksyllä meni vielä koon 21 kuomat(ilman sukkaa) ja niistä harppaus suoraan kokoon 23. Ja juuuhhh...kyllä tytöllä voi käyttää sinisiä muumeja.. =)

villitemppu kirjoitti...

Meillä asuu tiitiäisiä mutta isompaa kaliiberiä kuin pikkiriikit.
2 vuotta , kuukausi ja viikko käyttää kokoa 25/26 kenkä, housut 92,yläosa 98/104, haalari 92/98. Ja voi toki käyttää kaikki niitä kumppareita. Meillä tykätään unisexjutuistakin.

äiti kuudelle kirjoitti...

Jarna : meil kokoa 74 käytettii kanssa varmaa vuosi. 74 ja 74/80 ovat olleet eniten käyetyt koot tuolla pojulla. Meillä ei vielä ole spurtteja tullut pituuden eikä jalankasvun osalta :o) Jospa kesällä....

Minttu : Teidän Aatu on iso poika :oD Meidän Empulla menee Meandista 86/92 reilusti, yläosissa muista merkeistä 92cm ja alaosissa 92 ja jotkut 86 menee myös. 98 puseroista täytyy kääntää hihat ja lahkeet menevät jalan alle....

Pikkuriikki : hienosti teidän Lilja kasvanut :o) Vaikkakin hän on todellinen pikkiriikki niin silti huimasti tullut 2½ vuodessa mittaa ! Voi miten söpöliini pieni jalka hällä on.

Villitemppu : kumpparit pääsevät tänään tyttösemme jalkaan ! Ovat kyllä takuulla mujevat punasävyisen haalrin kanssa, mutta tärkeintä lienee se että ajavat asiansa eikä tarttee uusia ostaa. Meillä ei niin kauheasti kuitenkaan kumppareille käyttöä ole :o) Ja tässä pihassa kukaan kuitenkaan huomaa.....

JohannaS kirjoitti...

No meillä on taas pitkä hoikka tyttö, joka käyttää 2v10kk iässä nro 26 kenkiä ja 104cm vaatteita. :)

On vanhemmiltaa perinyt nuo geenit :)

Hansu kirjoitti...

Meidän Emppu 2v8kk on nyt koossa 98cm. Jotkut 98-104cm yhdistelmäkoon paidat on vielä reiluja, mutta löytyy sieltä kaapista joitakin 104cm paitoja, jotka on ihan ok. Housuissa taitaa olla pääsääntöisesti 98cm, vaikka suoralahkeisetkin 92cm on myös hyviä vielä.
Ja se kengän koko on ollut syksystä asti 26.
Kesällä on meillä perinteisesti kasvanut sekä tiitiäiset, että niiden jalat. Samaa teilläkin tiedossa oletettvasti =)

äiti kuudelle kirjoitti...

JohannaS : teidän neitihän on oikein hyvänkokoinen :o)

Hansu : niinpä, saa nähdä paljon aurinko kesän aikana venyttää poikaa !

Marjuli kirjoitti...

Pikkiriikit on ihania! Meillä ei vaan moista ole, 2v3kk:n ulkovaatteet 92 (sisävaatteet jopa 98) ja talvimono 26 jotta villasukkakin mahtuu, kevätkenkä varmaan 25. Puolet talvesta mentiin 24 koon kengillä, mutta yhtäkkiä ne meni pieneksi.

emh kirjoitti...

Meillä poika 2v10kk ja talven ollut haalari kokoa 98cm, kevääksi on myös 98cm vaatetta. jalka on sitten iso =) 27 kengillä menty talvi...Isosiskonsa nyt 4v10kk käyttää koon 29 kenkiä..kesääksi ostettu 30 koon kenkiä. Kyllä, meillä on isojalkaisia lapsia ;). Pojan pituusennuste onkin 187cm.. Jalankoot kyllä enteilee pitkiä lapsia. Vaikka pitkiä ollaan vanhemmatkin =)

Anonyymi kirjoitti...

poika 2v 10kk: pituutta vajaa metri ja painoa vajaa 16 kiloa

Vaatteet 98 cm tai 104 cm ja kengät 26. Vuodessa jalka kasvanut reilun sentin eli noin milli/kk.

hmmm kirjoitti...

Meillä asustaa 2 v 10 kk poika ja suurin osa vaatteista on 98-senttisiä. Muutama 92- ja 104-senttinen löytyy myös. Kengät taitaa olla kokoa 27.

Viime syksyn 92 cm vk-puku (takki+housut) meni vielä päälle kun kokeiltiin, mutta haalarit saa kyllä olla isommat.

Ihan keskikokoisena olen tuota meidän poikaa pitänyt.

Ekaa kertaa kurkkimassa ja heti tuli tarve kommentoida.

äiti kuudelle kirjoitti...

Anon : teilläkin on iso poika ! Meidän tyttö oli 4v -neuvolassa 103cm :o) Mut tuokin on sellanen lyhyenpuoleinen.....

Hmmm : samaa kuin edelliselle :oD Teidänkin poika on iso. Tai normikokoinen varmaan, meidän vain tuollainen pienemmänlainen. Kiva kun kävit kurkkimassa :o)