sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Amalia 4v

Niin meidänkin tyttösen syntymästä on vierähtänyt 4 vuotta. Synnytin pienen tylleröisen keuhkokuumeessa : voi sitä yskimisen määrää, kovaa kuumetta, kipuja :o( Pelkoa että pieni saa saman taudin, mutta onneksi muut säästyivät. Pitkä oli toipuminen ja elin kuin sumussa tyttösen elämän ensihetket. Ja pidempäänkin, kun toipuminen vei parisen kuukautta.

Perjantaina havahduin että kai tässä pitäisi jotain leipoa. Olo ei kylläkään vielä ollut sen mukainen että tuntitolkulla keittiössä jaksaisi häärätä, mutta pakkohan se oli. Oli kutsuttu vieraat kuitenkin lauantaiksi. Kaikki kunnia kyllä kuuluu isi-ihmiselle ! Hän hääräsi keittiössä tarjoilujen parissa ja tämä mamma sai jutella vieraiden kanssa :o) LEipominen siis jäi ainoastaan minulle. Tarjoilu oli

- kinkkupizza, tulisempi pizza
-valkosuklaa-vadelma-täytekakku
-mariannetorttu (kiitos Mia blogisi reseptistä)
-appelsiinikuivakakku
-kinkkupiirakka
-parisen laatua keksejä

Tuo täytekakku oli hitti jo esikon rippijuhlissa ja päätin tehdä samanmoisen nytkin. Mian blogissa esittelemä kääretorttu vietiin käsistä ja pizzat maistuivat vieraille.

Samalla esikko piti ensimmäiset Tupperinsa :oD Neito aloitti Tupperin myyjänä vähä aika sitten. On aivan innoissaan tästä. Esittelyjä siis pitää mainostenjaon ja isoiskoulutuksen lomassa xD

Mutta takaisin tyttösen juhlapäivään. Päivän mittaan tuli muisteltua neljän vuoden takaisia aikoja, mitä niistä sitten muisti kun makasi sairaana sängynpohjalla. Aika vain tuntuu menneen niin hurjan nopeaan.... Muistin virkistämiseksi kaivoin esille Amalian kuvia ensiviikoilta :


Tämän kuvan otin siksi kun minusta pikkuinen oli niin pikkuinen (3170g/49cm) Viiru-kissan (7kg) rinnalla ;o) Olin syöttänyt neidin ja sillä välin kisu oli mennyt vauvan sänkyyn. Vaikka laitoin tytön punkkaansa niin ei tuo rontti mihkään tuosta hetkahtanut ;o/

Ja niin on neiti kasvanut. 4v -neuvola on vasta joulkuussa, mutta kotimittauksissa kokoa on vähän reilu metri ja painoa n. 19kg :o) Tässä tuore kuva tältä aamulta :


Tuossa tuo on jo yli tunnin värittänyt lahjaksi saamaansa ponivihkoa. HUOM, tyttö on vasuri, mutta silti tarkkaakin tarkempi väritystouhuissa ! (tähän on pakko nyt lisätä että on kulunut tuosta hetkestä kohta 5 tuntia ja vieläkin neiti värittää vihkoaan xD On kuulemma kohta valmista.) Tässä vielä muutama lahjakuva.


Seurakunta antaa jokaiselle 4v -lapselle kuvaraamatun. Tätä varmasti luetaan !


Äiti ja iskä tiesivät ostaa lahjaksi "petsupeita" :o) Näillä on jo kovasti leikitty.


Kummisetä toi tällaisen ihanaisen kyläilytakin ! On pitsiä ja kimalletta.

Lisäksi tuli väritysjuttuja, pyyhkeitä, palapeli, itsetehdyt villasukat, tarroja, karkkia.... Tosin tyttö on isäänsä tullut ja karkki ei uppoa. Mieluummin suklaa :o) Noh, eiköhän siskot auttane karkkien hävityksessä. Ja noiden lisäksi saatiin vielä vähän rahaa, jotka menevät talvihaalarihankintaan.

Näin on yhdet juhlat taas saatu päätökseen. Isi korjaa loppuja keittiössä ja huomenna palataan taas arkeen. Nyt aletaan valmistella joulua ja kahden seuraavan synttäreitä, joita vietellään 1.1 ja 8.1.

6 kommenttia:

suvi kirjoitti...

Onnittelut päivänsankarille:)Tarkkaa työtä näkyy tekevän väritys-hommissaan...
Meillä juhlitaan 29.12 kuopuksen 1v.sta elämän-alkua;)

Kati - Kylätien termiitit kirjoitti...

paljon onnea! meillä juhlitaan viikon päästä :o)

meidän esikoinen on muuten myös vasuri, mutta kynäote on vielä hakusessa, on melko laajoja vetoja vielä :o)

äiti kuudelle kirjoitti...

Kiitos :o) Meillä näyttäs tytöt olevan taiteellisia, mutta tuo kuopus tekee tosiaan laajahkoja vetoja vielä kynällä. Tytöillä on kynäote ollut hallussa alusta alkaen...

Mia kirjoitti...

Onnea!! Ompas toinen ollut ihana vauvanakin. :o)

Kikka kirjoitti...

Onnea neidille!

Katsoinkin heti "tarhantädin silmällä", että onpas tarkkaa väritysjälkeä :)

Kotiäiti kirjoitti...

Onnea Amalialle! :)