keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Yökkäriasiaa ja aidanalitusta

No käydään sitten meidänkin yöpukuasiaa läpi. Nimittäin se on eräs mukavimmista lasten vaateasioista ;o) Olen joskus jopa tarkempi yöpukujen kanssa kuin päiväasujen ja sitten taas toisinaan en ole yhtikäs tarkka. Riippuu vähän mennäänkö aidan alitse vaiko yritetään korkeusennätystä !

Eräs lempiyöpuvuista on ollut ehdottomasti tämä TUTTAn norsuyökkäri ! Tätä kuosia oli body ja pienempi yöpuku. Tämä nykyinen on 92cm ja toivottavast menee vielä pitkään.... Ei vielä ainaskaa varpaat tule jalkateristä ulos :oD Taidan säästää tämän puvun pojan muistojen laatikkoon :


Tämän lisäksi suosikkeja on H&M:n velourhaalari, jossa on selässä dinon "selkäpiikit" sekä BatMan yökkäri, johon kuuluu viitta. Löytyypä sitten 2-osaisiakin pukuja, mutta tosiaan nuo haalarit on suosikkeja !!!

Sitten siihen aidanalitukseen. Yleensä siis meillä käytetään yöpukuja. On tosin päiviä, kuten viime viikon perjantai, että puin torstaina kahdelle nuorimmalle iltapesun jälkeen suoraan seuraavan päivän vaatteet. Emil sai traktoripaidan ja sukkikset. Amalia paidan ja sukkikset. Aamulla sitten laitettiin liivimekko ettei purista yöllä.


Perjantaina nimittäin oli kiire :

6:30 herätys ja koululaiset ylös aamupalalle, oma aamupala
7:00 pienet ylös, lapset vierekkäin ja lapan heille vanukkaat (juuh) nassuun, ohjaan siskot pukemaan pieniä kun puen itseni
7:30 Emil ja Amalia rataisiin ja kohti terv.asemaa Emilin inf.rokotukseen
8:00 Empun rokotus
8:30 Amalia kerhoon
9:00 kotiin vastaanottamaan hoitolapset...........................
.............................

Tuossa ei kertakaikkiaan ole aikaa (jos haluaa nukkua itse mahd. pitkään) rumplata vaatteiden kanssa. Emppukaan ei tarvinnut noiden päälle kuin toppavaatteet ja eikun menoksi ;O)

Tiedän että olen välillä laiska ! Tiedän että oion kurveja toisiaan suoremmiksi ! Tuskinpa siitä kukaan kärsii vaikka joku yö joutuukin nukkumaan päivävaatteissa. Aiemmin jo kerroin etten ole täydellinen eikä minun tarvitsekaan :o)

Mites muut oikoo mutkia suoremmiksi ? Onko muilla "kikkakolmosia" arjessa selviytymiseen ?
6 kommenttia:

pikkupikkuriikki kirjoitti...

Mä oon päivävaatteista aika tarkka ja kaikki pitää sointua sävysävyyn ja mielummin vielä meillä molemmilla (Liljalla ja minulla)keskenämme sävysävyyn..(nuo teinithän kulkevat jo toki omia polkujaan..)..mutta yövaatteet on mitä on ja ainuttakaan varsinaista yökkäriä meillä ei Liljalla ole, vaan yökkärinä toimii joku vanha paita ja löysähköt jaloista avonaiset housut, tällä hetkellä 2 settiä jotka vakiintuneet yö käyttöön ja todellakaan en kelpuuttaisi päiväkäyttöön niistä mitään. Haalariyökkäri ois kiva mutta Lilja käy yöllä pissalla ja asun pitää olla näin ollen helppo. Silloin kun vielä Lilja käytti vaippaa pidin housuina aina ruskovillan villahousuja "varmistuksena". Tuohon oikomiseen...monesti on viety noita isompia aamulla kouluun ja kun Liljalla on hieman myöhäsempi rytmi herätän hänet vasta ihan viimiseksi..silloin haalari sängynviereen ja nostan tytön haalariin ja mennään...vaatteita laitellaan sitten vasta kun takasin tullaan...neurologin tms. aika jos on ollu tosi aikasin (ja täältä matkaa sairaalaan n.45min.) ollaan kotona vaan puettu päälle ja aamupala syöty sairaalan kahviossa kun tyttö on ehtinyt matkan aikana hyvin heräillä..tälle syömättömälle kun ei kertakaikkiaan saa mitään menemään heti samantien herättyä ja varsinkaan kiireessä...

Anonyymi kirjoitti...

Toihan on ihan loistavaa toimintaa! Kyllä meilläkin usein kerhoaamuina vauvalle vaan vaihdetaan vaippa ja kaikki muut aamutoimet tehdään kun on kerho reissu saatu tehtyä. Ja nyt kun ilmat on (onneksi) viilentyneet, niin äitikin voi vetästä toppaa yökkärin päälle ja pipon syvälle korviin ja sitten menoksi... Ei haittaa edes epäjärjestyksessä oleva tukka :-)

Mia kirjoitti...

Meillä on viety Oliveria juuri niin kerhoon että Emilillä on unihaalari haalarin alla ja teen aamupesut ja vaatteen vaihdot vasta sitten kun on viety veikka. ;)

Muuten meillä säästetään aikaa esim. niin että aamupalat tehdään ja laitetaan illalla valmiiksi jo pöytään/ jääkaappiin.
Vaatteet on valkattu illalla kaikille aamua varten valmiiksi. Yms.

äiti kuudelle kirjoitti...

Voi kun kiva kuulla että muillakin mutkista tehdään suorempia :D

Anonyymi : Heh, monastihan olen käynyt viemässä, tuomassa yms. jotakin topan alla pelkkä yömekko xD Nimenomaan kerhoviennin jälkeen on aikaa jynssätä hampuja, syödä juukemmin aamupalaa jne. Eikä mee ees hermotkaan jos pitäs koko ajan hoputtaa et kiire, kiire....

Mia : meilki jätetään se yöpuku haalarin alle, mut en sit tuolloin perjantaina viittiny kun käytiin ottaa Emilille se influenssarokote.... Kyl meidän erittäin tuttu neuvolatäti kyseli et miten ihmeessä teille kävi näin aikainen aika ja kuinka ehditte.... Noh, en sitten selitelly sen enempää ;o)

Pikkiriikki : ihanaa että teillä on sujunut Liljan kanssa myös mutkattomasti nuo oikomiset :o) Voin kuvitella et pakon edessä ja hoputtamisella ei aamupala uppoa. Usein tökkäisen koululaisille banaanit tai leipäpalat käteen kun lähtevät kulkeutumaan koululle.... Tää siksi et meil koulussa on osalla ruoka jo 10:00 eikä viiti tukevasti syöttää.

Tuossa päivävaatteiden sointumisessa ollaan meilläkin tarkkana. En tiedä viitsinkö paljastaa. No olkoon.... Odotan usein (ennen mm. kerhoa tms.) että hoitolapset tulevat hoitoon ja valitsen sitten meidän muksuille vaatteet kaapista. Joo, miusta on kiva kun ovat samiksissa ;oD Ei siin oo mitään pahaa, eihän ?

Meilläkin käytettiin RV:n villiksiä kun Emppu oli pieni :o) Nyt varmistuksena on äisin AIO tai sitten tasku.

Kotiäiti kirjoitti...

Meillä oiotaan mutkia ainakin, niin että Mini saa surutta purkkiruokaa, jos on kiire jonnekin tai meillä vanhemmilla sellaista ruokaa, jota ei viitsi Minille syöttää. :)

Kati - Kylätien termiitit kirjoitti...

minä jaksoin esikoisen aikaan olla vielä hyvin pedantti ja missään kohtaan ei taatusti oiottu. noh, kuopuksen myötä on opittu oikomaan jos vaikka miten ja tämä talviaika on äidin kannalta varsin loistava, kun usein sen oikomisen suorittaa just itsensä kohdalla ;o) ja nyt kun esikoisella on sellainen vaihe, että mielellään itse valitsee vaatteet ja sen myötä myös pukee, niin en puutu =D