lauantai 5. joulukuuta 2009

Joulu tulla jollottaa....

....makkara kakkara kainalossa..... Niinhän se tulee :o) Ja äidin hommat on niin kiireiset.... Kiirettä pitää ettei blogiaan edes ehdi päivittää. Kalenteri on täyttynyt hetkessä lasten joulujuhlista ja muista jouluisista menoista : nyt meillä on ollut jo Siljan 8v musiikkiopiston joulukonsertti ja lukuisia vanhempainiltoja Linnean 12v tiimoilta. Järkkäävät luokkaretkeä Helsinkiin toukokuuksi. Joitain kuvia tässä päivien varrelta kuitenkin halusin tänne ladata että itsekin tiedän missä mennään.

Tänään on Me&I kutsut meillä. Kyllä, tytöt paistavat parhaillaan torttuja. Illalla tein 2x Marianne -kääretorttua vettymään jääkaappiin, kiitos Miia reseptistä :o) Mies tuossa juurikin siivoilee ja mamma bloggaa xD Ja mammalla muka kiirusta..... Pitäähän tässä jonkun tietty työnjohtajana toimia....

Tässä ollaan menossa kylämme seurakuntakodille lastenjuhlaa viettämään. Olivia on tulossa suoraan käsityökerhosta Amalia tietty "idoliensa" seurassa kun me muut ehdittiin jo riisua. Neidin kun saa riisua vain isosisko vaikka itse osaa takuulla pukea että riisua, mutta välillä on kai kiva olla "vauva" :o)


Linnea 12v, Amalia ja Emil sekä rakas puoliskoni :o) Taas sisko auttaa.....


Emil "mörön" kimpussa.... Tai tuo maskotti on 4H -kerhon Topi. Emil sanoi kyllä möröksi ja piti hauskaa koko rahalla "mörön" kanssa. Juhlat oli järjestetty MLL:n, Pelan, seurakunnan ja 4H -yhdistyksen toimesta. Oli ihanat juhlat !


Juhlassa oli eri pisteitä, joissa sitten oli kaikenlaista kivaa : askartelua, ongintaa, hiljaisuutta, iltapalaa.....


Kynttilöitä on polteltu ja PartyLite -kutsujakin pidetty !


Ulkoiltukin ollaan. Lumen jälkeen tuli tällainen kuravaatekeli :o(


Ollaan myös kerhoiltu. Tässä perhekerhosta tulossa kylän raitillamme. Amalian toiselle puolella jää virastotalo ja toiselle puolelle iiiiiiiiiiiso pelto.


Samaisella kerhoreissulla tulossa kotio. Emilin laittelen nukkumaan jo kerhosta lähitessä vaikkei häntä tarvitsekaan nukuttaa. Tönäisee vain vaunut ulos niin homma on selvä :oD Tosin traktori on hyvä muistaa laittaa unileluksi....


Sitten ollaan nukuskeltu päiväunosia. Emil edelleen nukkuu sen neljä tuntia vaunuissa. Silloin on äidin Emppuvapaa :o)


Hiuksia on leikelty : tässä mallia näyttää Emil. Takatukka sai edelleen jäädä. Sitä ei leikata !


Amalia ja Olivia tekevät joulun eka torttuset. Luumuhillosta meillä ei niin tykätä, joten nyt sitten on vadelmahilloa.


Kieli keskellä suuta :o) Taikinaa on aina meillä 2kg ja tyttö laittoi itse joka torttuun hillot sekä maalasi (voiteli) ne.


En yleensä harrasta laitella blogiini isopien lasten kuvia, mutta nyt oli pakko ! Ylpeä äiti esittää : Siljan 8v ensiesiintyminen. Kunpa itsellä olisi hitunenkin tämän tyttösen rauhallisuutta, kärsivällisyyttä ja esiintymisintoa ! Siljaa ei jännitä mikään tilanne ja hän on rohkea ja reipas.


Ja tässä sitten soitellaan. Silja o nmiedän tytöistä ainoa, joka soittaa. Jokainen on käynyt toki muskarin. Isommat kävivät Helsingissä ja nämä pienet sitten täällä. Amalia ja Emil eivät vielä ole tosin ehtineet muskariin, mutta viimeistään eskarissa sitten. Itse soitin vuosikaudet pianoa ja viulua.

Tässäpä sitten oli kaikessa "lyhykäisyydessään" meidän tapahtumia :o) Tänään siis ne kutsut ja niistä sitten bloggaan myöhemmin. Ostolakko olisi voimassa, mutta jos jotain edullista Emilille löytyisi ja kivannäköistä. Se pilvipaita ainakin ois meidän mieleen.... Mutta katsellaan !

6 kommenttia:

suvi kirjoitti...

Kaikkea kivaa:)Elämän makuista elämää...miten meni kutsut?Se pilvi-paita on suosikki esikoisella,kaivelee vaikka pyykkikorista,ellen ole ehtiny ajoissa pestä.Pukin konttiin on tulossa 7.lle meandin vaatteita,kuopukselle ei tullut tilattua.Tilasitkos sinä?;);)

äiti kuudelle kirjoitti...

Heh, tulihan tuolle kuopukselle tilattua... Ei joululahjaksi vaan ihan käyttöön :o) Pilvipaidat ovat loppu :o( Saas nähä onnistuuko myyjäni minulle jostain sellaisen nappaamaan :oD

Mia kirjoitti...

Kivoja kuvia ja touhuja teillä. :)
Vielä se Emil vaan nukkuu noita pitkiä unia, uskomatonta! :D
Käykö illalla kuitenkin ajoissa yöunille?
Meidän Emil ei voi nukkua yhtään yli kolmeen, kun heti venyy yöunet. Meillä siis n.1-1.5h unilla mennään.

äiti kuudelle kirjoitti...

Mia : juuh, kyllä se nukkuu :D Ajoissa ja ajoissa..... Noh, meillä rytmi on sellanen et illalla nukkumaan 22:00, aamulla ylös 8-8:30, päiväunet 11:30-15:30 jne.

Paitsi tänään poika posotti aamusella 9:30 asti :D Ja päiväunille silti kävi 11:30. Piti taas herättää 15:30. Ei siinä mitään. Hyvä kun nukkuu ja tarvetta ei väin tuntus olevan rytminmuutokselle. Jos niin sitten rukataan vähän nukkumisaikaa :o)

Mia kirjoitti...

No on tosi hyvä että nukkuu, ihanat unenlahjat! :o)
Meidän Emil herää aamusella samoihin aikoihin eli n.klo.8-9.30 ja illalla yöunille n.klo.21.30.

äiti kuudelle kirjoitti...

Mia : meil joutuu herättää niin aamusel kuin päiväuniltakin. Nytkin tuo vielä nukkuu. Annan nukkua kun on tänään vapaapäivä miula :o) Juu, en valita tuosta hyväunisuudesta ;o)