perjantai 1. tammikuuta 2010

Uusi vuosi toi mukanaan vauvan......

....... 1.1.1995 meillä oli sylissämme pienen pieni tyttönen 3630g / 50cm. Synnytys oli ollut raskas ja kärsin verenpaineesta. Neidin la oli ollut ja mennyt jo reilu 2 viikkoa sitten. Asuimme ex-mieheni kanssa Helsingissä, muu suku täällä itä-Suomessa. Meillä ei ollut tuolla tuttuja tai ketään keiden kanssa olisimme voineet joulua viettää. Vietimme sen sitten odottaen pientä jouluihmettämme, joka itsepäiseen tapaansa päätti pysyä yksiössään ;o)

Silloin tuli kyllä kierrettyä kaikki konsertit ja kirkot. Ajattelimme että ehkä ensi yönä tulee lähtö. Ei ostettu kinkkua, ei jouluruokia. Mitä sitä kun jäävät happanemaan kun ollaan sairaalassa. Ja kissat, oisimme ehtineet syödä kinkun jos toisenkin :oD

Noh, synnytys oli PITKÄ ! Raketit viuhuivat öisen Helsingin taivaalla. Ex sanoi että tulehan katsomaan miten hieno tulitus. Sai raukka kaarimaljan päähänsä ....... Oksensin ja voin muutoinkin pahoin. Kaiken kruunasi mieskätilö. Kun hän 31.12 tuli yövuoroonsa aattelin mikä ihmeen huoltomies tuolta tulee. Yritin nostaa housuja jalkaan ja lähtä kotiin xD

Eihän tuo mieskätilö mihkään kotiin minua päästänyt vaan sanoi ettei täältä lähtä kuin vauvan kanssa. Siitä asiat alkoivatkin rullata ja sain epiduraalin. Olo oli taivainen ja sen jälkeen on saanut jäädä kaikki "luomusynnytykseen" viittavatkin taka-alalle.

Klo 4:13 pieni esikoisemme näki päivänvalon ensi kertaa :o) Pieni kaurislapsemme. Tuolla tuo tyttö nyt viettää 15v -synttäreitään kahden kaverinsa kanssa. Hui kun aika on mennyt nopsaan.... Tyttö suunnittelee kotoa poismuuttoa : nyt ollaan ysillä ja ensi syksynä alkaa opiskelut jollain eläimiin viittaavalla opinahjolla. Miten paljon tähän viiteentoista vuoteen onkaan mahtunut !

Eipä tuohon aikaan mitään digikameroita meillä ollut, mutta albumista nappasin muutaman otoksen 15 vuoden takaa :oD


Tässäpä kuvassa on jopa blogisti itsekin :o) Esikoinen on vastasyntyneenä.Ja sitten palatkaamme vuoteen 2010. Neidille on tullut mittaa lisää ja nyt hän on jo minua pidempi, 173cm. Viime yönä ampuessamme raketteja kyllä mietin haikeudellakin esikoisemme vauva-aikaa. Joskin niinhän se on että se on enemmän kuin totta että lapset kasvavat. Eihän heidän tarkoitus olekkaan jäädä vanhempiensa nurkkiin :o) Kun siivet kantavat on aika lentää pois kotoa ja kohta meillä alkaa olla se aika, mutta sitä ennen tunnelmia viime yöltä ja illalta....


Esikoinen antoi koira-ajelua pikkusisaruksille :oD Hauskaa oli !


10v ja Emil. Emil ei pelännyt ollenkaan raketteja !


Amalia ja meidän seuraava synttärisankari Silja 8v (s. 8.1.2001)


Koko sakkia.... Esikolla tuollainen "muotivillityspipo" .


Tjaah.... sitten mussuteltiin sipsejä..... Emil tykkää ylikaiken tuosta dippikastikkeesta.....

Ja tähän loppuun Emilin uudenvuodentervehdys teille kaikille blogini lukijoille XD Ja juu, kuva on sitten Emilin itse itsestään ottama :oD Tuo ottelee noita kuvia vähänväliä ja joskus huonommalla ja joskus taas paremmalla menestyksellä. Nyt oli sitten vuoro ottaa vähän parempi kuva :o)

IHANAA, PAREMPAA JA ONNEKASTA UUTTA VUOTTA KAIKILLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Oikein paljon onnea 15 vuotiaalle! Tulipas minullekin haikeus kun juttuasi luin, niin ne vaan nopsaan kasvaa..
Meidän esikoinenkin jo kesällä 11v kamalaa! ;D

Hauska tuo Emilin kuva!

joponen kirjoitti...

Mukava blogi!

Oikein hyvää alkanutta vuotta! =)

äiti kuudelle kirjoitti...

Mia : niinpä, liian nopsaan....

joponen : kiitos :o)

Katja kirjoitti...

Onnittelut teinille! Meidän teini täyttää helmikuussa 16v. Mihin se aika menee??? Äidin pieni tyttö on jo niin iso!
Teillä on ollut mukavan oloinen joulu :)

äiti kuudelle kirjoitti...

Katja : huh, seuraavana on meilläkin 16v vuorossa ! Ja kun siitä syntymästäkin tuntuu olevan vain pieni hetki.... Joulu oli todella kiva :o) Ihan meidän näköinen.