sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Laiskiainen vai laskiainen ?

Nuo molemmat kun sopivat minuun täydellisesti ! Olen ollut tänään laiskiainen : heräsin 9:30. Mies heräsi Emilin kanssa 7:30. Eilen tosin pomppasin ylös jo kuuden perästä kun en saanut unta. Edelleen hihhuloin tässä yömekossa vaikka kello on kohta 1. Olkoot. Mihinkäs tässä, valmiissa maailmassa, on kiire ?

Noh, ettei ihan mene laiskotteluksi niin heitin tulelle pari kattilallista hernesoppaa. Putsasin illalla pari kiloa hernettä ja yön herneet saivat uiskennella jääkaapissa vedessä. Voishan nuo ihan huoneenlämmössäkin liottaa, mutta jotenkin karsastan minkään ruuan kovin pitkään pöydällä pitämistä. Tiedän. Olen toisinaan ylihygieeninen. Ainakin jos ruuasta on kyse. Äitini opasti aina että ei syö p***aa eikä sitä muillekaan syötä, joten puhtaus on ruuanlaitossa kaiken a ja o !

Nyt nuo sopat ovat muhineet ja kohta päästään herkuttelemaan :o) Tein toisen kattilallisen äidilleni ystävänpäivä- ja synttärilahjaksi. Äidilläni on 75v -synttärit ylihuomenna. Eipähän tarvitse tehdä, eikä äitini tekisikään, kahdelle ihmiselle noinkin isotöistä ruokaa. Samalla tulella kun nuo meillä tulivat. Vanhempani kun ovat sitä ikäluokkaa etteivät mitään tarvitse ja aina jaksavat tolkuttaa et elkää vaan ostako mitään. No, nyt ei ostettu vaan saavat kattilallisen hernesoppaa.


HERNESOPPA :

1.5 - 2 kg kuivattuja herneitä vettä herneiden peitto ja vähän ylikin
pari puolikasta sian savupotkaa
lajitelma erilaisia ylikypsiä savukinkkuja n. reilu kilo.
vuorisuolaa (tai merisuolaa tai tavallista suolaa)
sinappia

- Selvitä herneet ja laita ne likoamaan yön ylitse.
- laita herneet likovedessään tulelle kiehumaan. Kuori vaahto päältä ja laita sekaan potkat.

- anna kiehua parisen tuntia ja selvitä potkista lihat. Lisää lihat soppaan.
- jatka keittämistä pienellä tulella ja lisää savukinkut.

- anna kiehua vielä tunti ja hautua reilusti ja mausta suolalla sekä sinapilla

- hernesopan päälle voit laittaa lautaselle hienoksi hakattua sipulia ja lisää sinappia :oD


Voi turkanen et tuo osaa olla hyvää ! Täytynee viel keitellä toinen satsi.

Mies oli lasten kanssa laskemassa mäkeä. Meil oli tuolla kirkonmäellä laskiaistapahtuma ja muut menivät sinne ja minä jäin laittamaan nukkumaan meidän kuopusta. Toivat tullessaan pari pakettia makkaraa. Takassa tirisivät ja nyt sitten maistuu ulkoilun päälle hiillosmakkara sekä hernesoppa !

Eilinen meni sitten Amalian kaverin 4v -synttäreillä. Juhlat olivat koululla ja kivaa oli :o) Tässä muutama otos juhlista :Amalia hyppää, Olivia-sisko seuraa taustalla :o)


Silja-sisko näyttää mallia. Neidit tasapainoilee :o)

Tänään havahduin siihen tosiasiaan et hiihtolomaan on tasan 2 viikkoa. Samoin maaliskuun alkuun. Huh, kevät alkaa olla tosiaan ovella.

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE :o)

3 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää

suvi kirjoitti...

Mää aattelin laiskuuttani lämmitellä vaan kaupan valmiista purkeista hernekeittoa ja lisätä sekkaa jauhelihhaa:)Eksyny laatikon pohojalle pari purkkia:):)
Kiva idea,pitää synttärit koululla,mutta eipä se täällä onnistuisi:(:( Ilmeisesti pien kyläkoulu teillä?
Bongasin tuon ihanan mekon Siljan ? päältä:):)
Meillä laskiais-riehaa taitaa olla koko viikko,joka päivä jonkun kerhon/koulun mäen laskua!

äiti kuudelle kirjoitti...

Suvi : koulusynttärit on vanhempien "työsuhde-etu" ;o) Ei tää kyläkoulu ole. Oppilaita ala-asteella on n. 150. Lisäksi on vieressä yläaste ja lukio. Ei kyllä kovin suurikaan, kai ihan sopiva :o)

Joo, Siljalla on päällään Me&I -tunika 146/152cm. Näistä piti väritkin ehkes tav. enemmän haalistuu. Siksi olivat halvennuksella, mutta ei meidän tunikoista onneksi ole mitenkään erityisesti haalistuneet.

Meilläkin lasketaan : tänään Linnean luokka menee laskemaan kirkkomäkeen.