keskiviikko 5. elokuuta 2009

Kun tekee herkkua mieli ;o)

Juhlista siis just ja just päästy niin eikös herkkuhammasta alkanut pakottaa. Summasin päässäni pikaiseen mikä maistuisi ja tähän päädyttiin. Ekana oli tällaista :


Eli lettutaikina :o) Käteen tarttui kaupasta Pirkka soijajuoma 1.55e / purkki. Ei paha sillä Hyla-maitokin, puhumattakaan maitojuomasta, on turkasen hintaista ! Sitä paitsi letut tehtynä muuhun kuin aitomaitoon ovat melkeestä parempia :o)

Meillä yhdellä tyttösellä on niin paha laktoosivaiva ettei tavallinen maito tule kysymykseenkään.... Sitä sitten yrittää keksiä tällaisia "korvikkeita". Muuten kauramaitoon tulee mielestäni parhaimmat letut.

Ja tällaisia niistä sitten tuli :


Täytetyt letut paistettu aito voihin ;o) Sisälle tuli laitettua lauhelihaa, luomutomaattimurskaa, yrttejä, creme fraichea, vuorisuolaa ja mustapippuria. Päälle reilusti juustoraastetta. Ja voin kertoa että kyllä maistuivat. Osa taikinasta paistettiin sitten tavallisiksi letuiksi ikäänkuin jälkiruuaksi :oD

Täällä herkuteltiin kun 2 tyttöröistä on mamman kanssa mökillä. Sieltä olisi kuulemma tulossa oiva saalis kanttarelleja ! 8v on innostunut keräämään noita keltaisia ihanuuksia ja täällä sitten kieli pitkällä niitä odotellaan saapuvaksi hetkellä minä hyvänsä.

3 kommenttia:

Mia kirjoitti...

NAM! saako tulla maistamaan? ;o)

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen näköistä!
Pystyykö teidän laktoosi-intolerantikko käyttää kuitenkin kunnon voita ja creme fraichea? Aiheuttaako siis vain tavallinen maito pahimmat oireet? Kiinnostaa siksi, kun itselläni on niin paha laktoosi-intoleranssi, etten voi käyttää mitään maitotuotteita enää, en pisaraakaan. Ja kaksi lapsistakin on maitoallergisia.

Olivia

äiti kuudelle kirjoitti...

Olivia : ei pysty :o( Nyt ollaan menty siihen pisteeseen ettei enää maito käy ja vähälaktoosinenkin alkaa aiheuttamaan vaivoja.

Kaikki on siis oltava liki laktoositonta tai maidotonta.

Mia : tervetuloa vain :o) Matkaa ei pitkälti olisi ! Tosin nuo letut syötiin hujauksessa, mutta mieli tekisi lisää.