tiistai 18. elokuuta 2009

Tule meille vaan meillä leivotaan !

Oletko pullantuoksuinen äiti ? No mie olen :o) Rakastan olla kotona kotiäitinä, leipoa lapsille lämpimäisiä ja yllättää rakas mies töiden jälkeen lämpöisillä pullilla tai sämpylöillä. Tai no, en ole siis ihan kotiäiti kun olen kuitenkin myös perhepäivähoitaja, mutta siinähän saavat omat kuin vieraatkin lämpimäisiä.

Oletteko huomanneet miten hinnakkaita kaupan leivät ovat ? No meillä ollaan. Lisäksi tuoteselosteesta saa etsiä etsimällä kuitupitoisuuksia, suolan määrää yms. Kun tekee itse niin tietää että rakkaimmat saavat takuulla mittatiloitettua (olikos se noin ?) leipää. Suolana meillä on Himalajan vuorisuola tai merisuola ja leipätaikinaan sujahtaa sulavasti milloin nokkosta, milloin pinaattia tai porkkanaraastetta :o) Leipään on helppo upottaa kaikkea terveellistä ;o) Lisäksi itsetehty on niiiiiiiiin hyvää. Olkaat hyvät !Nämä valmistuivat lasten päiväunien aikana ja arvatkaas kuinka monta kertaa sain kuulla että "on hyvää leipää" ? :o) Näihin sain kuivatun nokkosjauheen kera upotettua hyppysen vuorisuolaa, spelttiä, kaurahiutaleita ja sämpyläjauhoja (kuitupitoisia). Todellisia terveyspommeja !

Tämmöistä teimme lasten kanssa eräs sadepäivä :


Amalian käsissä valmistuu muutama pulla isille. Oli hyvää :o) Nyt on uusi yleiskonekkin tilauksessa kun entinen alkaa sanoa sopimustaan irti. Ihmekös tuo kun meillä ei osteta lainkaan valmista kahvileipää. Noh, emme syö kahvileipää itse. Pulla on harvinaisuus. Sämpylöitä tekeytyy tosi useasti. Ja miten huumaava se tuoreen leivä tuoksu onkaan.

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

mekin tehtiin tänään sämpylöitä ja eilen keksejä! :D

äiti kuudelle kirjoitti...

Hanna : TSI-keksit on toooooosi hyviä ! Pitäs tehä vaikka kauralastuja pitkästä aikaa. Pipariaikaa ootellssa ;o)