lauantai 26. joulukuuta 2009

Olipa kerran joulu

Eikös kaikki sadut alakkin tuolla "olipa kerran" ? Tai ainakin melkein kaikki. Ja yhtä satuahan koko joulunaika onkin. Joka puolella kimmeltää kultanauhat, kynttilät loistavat lämpöistä valoaan......

Meillä heräiltiin aattoaamuna yhdeksän aikoihin. Paistoin karjalanpiirakat (raakapakasteet) ja laitoin paistin sekä lanttulooran uuniin. Meillä perinteisiin kuuluu nuo piirakat ja paisti. Ei ole joulua ilman paistia, sillä kinkulla niin väliä ;o) Olihan meillä kinkkukin, mutta jo yli puolet siitä (reilu 7kg) oli syöty jo aatonaattona :o) Näin oli tarkoituskin : isot tytöt menivät isänsä kanssa mummolaan perjantaina jo aamusta, joten hyvä ettei jäänyt käsiin hyvä liha !

Nyt tuosta aatosta tuntuu olevan ikuisuus ! Arki on palannut, kuusi viety pois, koristeet laitettu talteen ensi vuotta varten.... Tänään saa jouluverhotkin lähtä. Sitten alkaa synttärileipominen : esikko täyttää 1.1 15v ja Silja 8.1 9v. Hui ! Siljan syntymästäkin on jo tuo 9v aikaa. Noihin synttäritunnelmiin sitten myöhemmin, mutta fiilistellään vielä hetki joulussa :o)Tuo koristekirsikasta (näkyy tuosta ikkunastakin) sahattu pätkä meillä roikkuu joka talvi ikkunassa. Punatulkut on miun itsetekemiä lähes 20v sitten :D


Maisemaa suoraan ulko-ovelta.


Tunnelmia aattoaamulta : mies koneella, työt katsovat tyytyväisinä telkkua, Silja on koiran kanssa lenkillä ja Emil temeässä "tihutöitään" ;o)


Joulupöytää.... Vasemmalla oleva asetelma on ihanaisten hoitolasteni minulle 23.12 tuoma. Tasutalla näkyy muumitalo ja ensi jouluna sitten tehdään ihan joku muu kuin tuo muumitalo ! Kamala koottava ;oD


Kynttilöitä oli ja paljon ! Tunnelma mitä lämpöisin.

Kikkailua illan ratoksi kameralla. Olivia 10½v ja Silja katsomassa telkkua.


Emil ja Amalia jouluaaton tunnelmissa.
Joko näkyy pukkia ? Aattoillan pieni odottaja :o)


KYLLÄ !!! Siellä se pukki kävelee kohti meidän taloa !!! Ikkunaan rynnistämässä koko joukko.


Onkos täällä kilttejä lapsia ? Amaliaa vähän ujostuttaa. (esikoinen halusi tuurata pukin virkaa)


Emil kipusi pukin syliin ja siinä oltas viihdytty vaikka kuinka kauan :o) Meillä asustelee siis oikea pukkifani.


Linnea 12½v ja Olivia. Saakohan nää jo aukaista..... Kukin sai n. 4 lahjaa ja se oli meidän toive ! Jouluna riittää että voi muistaa halutessaan, mutta lahjatulvaa emme halua. Tämä toteutuikin vallan hyvin ja aikaa jäi yhdessäololle, hiljentymiselle ja joulunsanomalle. Itse en lapsille lahjoja ostellut sillä kaikkea tarpeellista tarvitaan kouluun ja ne saadaan kyllä aleista. HUOM ! Käsissä olevat paketit on tyttöjen itse valitsemat : kävivät mamman kanssa kaupungissa ennen joulua ja saivat valita oman suosikkinsa (n. 20e:lla). Itse halusivat myös nuo pakata :o)

Olivian kummitäti on siitä ihana ihminen että hän antaa aina aikaansa Olivialle : yhteiset hiitoreissut, kaupunkireissut yms. jäävät elämään mieleen ja niistä saadaan "evästä" pitkälle elämään enemmän kuin mistään lahjakrääsästä. Viime joulun lahja oli uudet sukset kera hiihtoseuran :o) Ihana ihminen siis !


Voi sitä riemua. Mitähän tässä nyssykässä on ? Arvatkaapa :o)


Ihana leivontasetti ja lapaset sekä sukkiahan nyssäkästä paljastui :o) Nuo vaal.punaiset ovat äitini (mamma) tekemät. Lapaset sekä oranssit sukat siskoni ostamia.


Aina ei tarvitse olla uutta : toiveenamme oli että jotain kierrätettyäkin saisi olla ja tämä tuli sitten Emilin kummisedältä. Löytö kirpputorilta ja on ollut todella mieleinen !


Sitten siihen yhdessäoloon.... Esikoinen toimi paitsi pukkina niin myös "tatuoi" siskoillensa hienot tatuoinnit :oD Tämä tuli Olivian selkään / kylkeen jollain meikkikynällä. Esikolla on kuvaamataito 10.....


Tämäkään ei nyt niin jouluun kuulu, mutta ..... Tadaa ! Meillä luovuttiin joulun alla onnistuneesti tuteista :o) Poju ei edes mainitse tutteja ja ihan hyvin menee ilmankin. Nämä jäivät sitten muistoksi.


Ja vielä lahjoihin palatakseni.... Sain joululahjaksi pörrösukat, teepaketin ja suklaata sekä nämä tyttöjen tekemät rakkaat lahjat : Tuo tyttö on itseasiassa pyyhe ja nuo valkoiset 4 kpl lasin alusia. Pyyhe on Linnean 12v tekemä ja aluset Siljan vajaa 9v tekemä.

Nyt on joulu pulkassa. Uusi vuosi tulossa mukanansa uudet kujeet..... Tyydynpä vain toteamaan että kyllä se "joulu on kaikkein paras juhla juhlien".


8 kommenttia:

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Mukavia joulutunnelmia!

Meilläkin pienenpi luopui tutista juuri ennen joulua, ja vieläpä ihan helposti :)

Helmi kirjoitti...

Ihania joulu kuvia ja tunnelmaa.:)

Mun pitäis jostain kerätä voimia tutin ja pullon (!) vieroittamiseen pojalta. Se tulee varmaan olemaan hankalaa, kun juuri on saatu vauva juomaan pulloa...

äiti kuudelle kirjoitti...

Vauhtivekaroiden äiti : Hieno homma :D Tuntuukin että usein tutista luopuminen on suurempi asia äidille kuin itse pienokaiselle :o)

Helmi : Noinhan se on. Joskus saattaa sattua yllätyksiäkin : meidän esikoinen imi tuttia kun toinen tyttö syntyi. Olin sitten lukenut että sisaruksen syntymä jo yksistään on niin suuri stressi ettei kannata alkaa vierottaa tutista ja mites kävi ?

Tyttö sanoi itse ettei tarvitse tuttia ja voihan että yritin sitä tytön suuhun tunkea kun näin olin lukenut ;o/ Tuti jäi kerrasta pois eikä sitä enää sitten kaivattukaan.

Tsemppiä teille yrityksiin :o)

ps : Amalia luopui vellipullosta viime keväänä ollessaan 3½v. Juu, ois kai aiemminkin, mutta kun tyhmä äiti vain ilta toisensa jälkeen tunki sitä tytölle. Sit eräs ilta tyttö antoi pullon täytenä takaisin ja sanoi et ei enää tarvitse sitä ;oD

Joskus näinkin.

xxxxx kirjoitti...

Onpa ihanan tunnelmallisia kuvia-
Ja on mukava lukea teidän perheen arjesta ja juhlasta!
Mukavaa alkavaa uutta vuotta!

äiti kuudelle kirjoitti...

Aamunkukka : kiitos :o) Oikein ihanaa alkavaa vuotta teidänkin perheelle.

suvi kirjoitti...

Ihanaa joulun aikaa,ihania ja aitoja kuvia!:)Meillä ois pullosta luopuminen eessä,toisinaan on jo ilman.toisinaan tarttee vielä:)
Kaikki aikanaan...

Mia kirjoitti...

Kivoja joulutunnelmaisia kuvia! :o)
Voi meillä Emilillä on kanssa tutti ja pullo edelleen.. Siis molemmat vain unille käymisen yhteydessä.

äiti kuudelle kirjoitti...

Suvi ja Mia : tosiaan... kaikki aikanaan ja onhan meidän Emppu jo pian 2½v. Oishan meilläkin poika voinut tuttinsa pitää, mutta inhotti se tuttien ainainen etsiminen ja hakeminen tuolta alakerrasta kun poika ne sinne suutuspäissään paisko :o)

Kyllä ne luonnostaan jäävät jossain vaiheessa pois.