maanantai 21. maaliskuuta 2011

Kookosöljy

Elämäntaparemontin myötä olen tutustunut uusiin elintarvikkeisiin ja näistä yksi on kookosöljy. Tässä puhun neitsyt kookosöljystä. Mitä vähemmän yleensä ruoka-ainetta on prosessoitu, sitä suurempi on ravinnepitoisuus ja sitä terveellisempää se on. Prosessointi poistaa ja tuhoaa ravinteet. Neitsyt-kookosöljy on valmistettu tuoreista kookospähkinöistä ilman korkeaa kuumuutta tai kemikaaleja, joten luonnolliset ravinteet ja aromiaineet ovat tallella.

Neitsyt kookosöljy auttaa mm.
• antamaan vastustuskykyä bakteereja, viruksia ja hiivoja vastaan

• painonhallinnassa

• vahvistamaan sydämen terveyttä

• kuntoilijan energiantankkauksessa antamaan lisäenergiaa

Täältä voi lukea lisää kookosöljyn terveysvaikutuksista.

Itse öljy on kiinteähköä. Sen sulamispiste on n. 25 astetta. Maku minusta hieman kookoksinen eikä ollenkaan öljymäisen ällöttävä. Aion kokeilla sitä teehen. Moni laittaa sitä kahviinsa. Kookosöljy tuo tarvittavan rasvalisän helposti etenkin karpin (karppaaja) elämään.

Itse innostuin öljystä nimenomaan painonpudotuksessa, sillä sen sanotaan nostavan ruumiinlämpöä ja näin auttavan painonpudotusta. Pitkällä aikavälillä en vielä osaa sanoa kun tuttavuus on vielä minulle varsin uusi. Karppaus ei sen sijaan enää niin vieras ole :) Aktiivikarpin elämää takana reilu 2 viikkoa ja painoa tippunut liki 5kg ! Ja kuten kellonajasta näkyy : tulen toimeen vähemmällä unella muiden positiivisten vaikutusten kera.

Täst edespäin bloggaan siis myös karppaukseni edistymistä ja lisää uusia elintarviketuttavuuksia on tulossa. Testiin pääsenee seuraavana stevia, jota käytetään makeuttamaan mm. teetä, jälkiruokia...

2 kommenttia:

Norppa kirjoitti...

Onnea uudelle alkaneelle elämälle! Painon pudottua ja mielen piristyttyä kevätkin on varmasti entistä kirkkaampi. Hienoa! :)

äiti kuudelle kirjoitti...

Norppa:Kiitos :)