maanantai 21. syyskuuta 2009

Maailman paras kaalilaatikko, lihaa säästämättä, laadusta tinkimättä :o)

Joopa. Tänään taas oli hötinäpäivä. Kun päivästä selvittiin lähdin kauppaan ja mitäpä mieli teki ? Kaalilaatikkoa. Noh, se ei tunnetusti ole mitään pikaruokaa, joten eikun valmistamaan sitä tänään et huomenna ois valmis ruoka ruoka-aikaan. Aattelin laitella kuvien kera omat, hyväksi havaitut, valmistusohjeet ;o)


Otetaan kaalia, tässä reilu 3.5kg. Pilkotaan se vapaalla kädellä ja laitetaan kiehumaan vähään veteen. Sekaan loraus siirappia.

Kuumalle pannulle kipataan kilo jauhelihaa ja joukkoon rouheella kädellä pilkotut 3 sipulia. Nämä ruskistetaan.


Jauheliha-sipuliseoksen joukkoon hyppyslelinen ruususuolaa ja mustapippuria.


Sitten aletaan kokoamaan laatikko : eli vuoan pohjalle laitellaan ohrasuurimoja tai riisiä. Tämä siksi että ylim. neste imeytys niihin eikä laatikosta tule kaalisoppaa xD


Sitten vain vuokaan kaalit sekä jauhelihaseos. Päälle laitoin kilon sian kylkiviipaleita. Sitten uuniin. Ensin lämpöä reilu 200 että lihat saavat väriä ja kun lihat on käännetty vähennetään lämpö reilu sataseen. Tässä annan muhia 3-4 tuntia. Ja vot, kuulkaas. Maailman paras "kualluatikko" on valmis :o) Sitten kylkeen puolukkasurvosta ja eikun ääntä kohti !

Tää nyt ei mikään kevytversio ole. Jos sellasen haluaa niin meil ollaan tehty ihan niinkin et kaali kattilaan, ruskistettu jauheliha (kevyt) sekaan + sipulit, mukaan siivutettua porkkanaa ja annetaan hautua. Tän voi tehdä uunissa tai sitten ihan hellalla.

Mikään ei toki estä jättämästä siansiivuja pois, mut kun ne on lapsista niin hyviä ;o)

1 kommentti:

Arkirakkaus - dibsukka kirjoitti...

Oi että alkoi tekemään mieli kunnon kaaliruokaa!! Taidan joku päivä kokeilla ohjettasi:)