torstai 27. toukokuuta 2010

Äitin vauva

No ei se enää vauva ole.... Syntyi uutena vuotena juuri kun vuosi oli ehtinyt vaihtua -95:ksi. Välillä mietin missä mennään. Kaikkea on mahtunut tähän tyttösen elämään. Vastahan tuo oli sylissäni Kätilöopistolla, vastahan rinnallani.... Nyt jännään joka päivä milloin postista kolahtaa tieto jatko-opiskelupaikasta. Tyttö haki Asikkalaan eläinlukioon ja Savonlinnaan taidelukioon. Eläinlukio olisi se mieluisampi paikka vaikka taiteellinenhan hän on aina ollut. Taiteilijasielu. Kauris. Kaikki samassa :o)

Enää viikko esikoiseni peruskoulua. Nyt alkaa tuntua tämä kaikki todelta. Murrosikä onneksi alkaa jo taittumaan eikä enää ole niin kovin äkkinäisiä mielentilan vaihteluita. 13 ja 11v Siskot seuraavat hyvää matkaa esikoisen jälkiä tosin.

Luottavaisin mielin olen kyllä esikoiseni suhteen : hän pärjää ! Muistan kun tyttö "pääsi" eskariin 5 vuotiaana. Eskarin tädit olivat hädissään kun tyttö piti päänsä monessa asiassa : mm. perunaa ei tyttö suostunut syömään :oD Kyllästyin tätien vuodatuksiin ja totesin että taiteilijasielut ovat vähän vaikeita ja siihen loppui valitukset.

Koulukypsyystesteihinhän me jouduttiin. Tyttö on siis syntynyt 1.1 vaikka la oli paria viikkoa aiemmin. Jääräpää mikä jääräpää. Testit menivät loistavasti läpi, kypsähän tuo on aina ollut. Vanha sielu. Koulussa ei ole ollut mitään ongelmaa, päinvastoin. Hienosti on selvittänyt koulunsa (lukematta läksyjä.....).

Eka luokka meni Vantaalla. Pelkäsin laskea tyttöä yksin koulutielle, mutta hän vakuutti selviävänsä. Selvisihän tuo. Pelkäsin laskea kauppaan. Pitihän sinne mennä isojen teiden yli ja mites tyttö tiesi mitä mikäkin maksaa ? Noh, lukeehan se siellä hyllyssä, tokaisi neiti 6v minulle xD No niinpä, minä tyhmä äiti !

Muutettiinpa sitten tänne maalle. Virpomisesta tuli kränää. Täällä ei sellaista "perinnettä" niin ole että vieraat lapset virpovat, mutta tähänkin neiti 7v löysi oikean vastauksen : äiti, elä sie omaa elämääs ja mie elän omaa..... Ja tyttö teki vitsat itse ja myös virpoi! Nyt tuo "perinne" on kyllä laajemmaltikin levinnyt. Kuten myös tytön synttäreille keksimät kisat....

Omaa elämäänsä tuo onkin elellyt. Vahva ihminen ja vahva persoona.

Ennen ensi syksyä on kuitenkin kesätöiden aika : tyttö pääsi kunnan kesätöihin sekä maalle lypsämään lehmiä. Maalla hän oli lypsämässä myös viime kesän :oD

Toivottavasti tuo piirtäminen säilyy koko tyttösen elämän ajan vaikka eläimillä onkin niin suuri merkitys hänen elämässään. Tähän vielä joitain meidän esikon piirustuksia :
3 kommenttia:

Kikka kirjoitti...

Mahtava oman elämänsä eläjä teillä!

Upeita piirrustuksia!

Sari kirjoitti...

Hienoja piirustuksia. Ja kuvauksesi tytöstäsi kuulostaa kovin samalle, kuin oma neitini, joka on täsmälleen 11 vuotta nuorempi. :) Jotain samaa siis on kaurislapsissa.

äiti kuudelle kirjoitti...

Mude : nimenomaan, oman elämänsä :o)

Sari : kyllähän ne kaurislapset tuollaisia tuppaa olemaan : meillä asuu toinenkin kaurislapsi ja "hienosti" tulee isosiskonsa jalanjäljissä......