keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Pikkuriikeistä lisää..... ärinänpurinaa, koko-ongelma

Tässä on kauniit kesäpäivät, tai illat paremminkin, menneet netissä. Olen yrittänyt löytää meidän kuopukselle shortseja. Se ei muuten olekkaan helppoa !

Viime kesäiset 92cm:n on tietty laitettu kierrätykseen ja oletin, HUOM oletin, että kyllähän se pojan koko on tänä kesänä hyvinkin se 98cm, mutta arvatkaapa onko ? Viime kesänä vielä saattoi olla se vaippakin ja nyt kun ei vaippaa ole niin mitkään shortsit ei pysy tuon pojan päällä !!! Tähän sitten sitä ärinää ja purinaa !!!

Ennen olen kyllä osannut ostella vaatteita, ei ongelmia :oD Nyt sitten olen ostanut kuudet shortsit ja niistä YHDET on tasan sopivat. Ja miksikö ? Noh, siksi että ne pysyvät tuon pojan päällä. En osaa ostaa Emilille kyllä sopivia lainkaan :o/ Mitoiksi sain

vyötärö 48cm
lantio 50cm

Mitä ihmeen kokoa minun pitäs sitten ostaa ? Ja mikä vaatemerkki / malli olis sopiva nuo mittasuhteet omaavalle poikaselle ?

Itse aattelisin et kuminauhavyötärö ja ehkä joustofrotee ois sopiva yhdistelmä, vai ? Mitäs mittoja muiden vajaa 3v poika omaa ?

Pieni ongelmahan tää on, mutta ois kiva että pojalla ois housuja vaihdellakin ihan kun kuitenkin joka päivä liikutaan "ihmisten ilmoilla." Lopuksihan tässä vois todeta että sama ongelma pätee pitkiin housuihin. Tällä hetkellä ainakin me&i -kapeahkot frotee- /velourhousut ja Lindexin 09cm:n velourit ovat passelit. Sellaisia joissa on vetskari ja nappi edessä on turha harkita. Ei pysy jalassa :o(

Mutta jos koko-ongelma on joillakin päinvastainen elikkäs lapsi on pyöreähkö niin vinkkejä otetaan myös vastaan. Edelleen nuo Lindexin velourit sopii meidän tyttöselle, mutta sitten taas farkut yms. ovat liian kaposia.....

9 kommenttia:

pikkupikkuriikki kirjoitti...

Ihanan ihana kuva tuolla alotuksessa!!! Moonkidsin vaatteet on kaposia ja sopii meijenkin hoikkelille samoin ne mainitsemasi Me&i vaatteet(ne joissa voi vyötäröä säätää..)..ja meillä viellä se ongelma että tytöllä(85cm) ei ole vaippaa ja omaa pitkät jalat joten housut tarvii olla 92cm vähintään että lahkeissa pituus riittää ja sehän jo tarkottaa että on väkisinkin muualta löysät ja mahottoman isot "vaippavarat"...no ite tekemällä on nääkin ongelmat poistettu...

Helmi kirjoitti...

Meillä on pojalla käytössä kaikki viime kesäiset 92cm shortsit. Nyt olen ostanut parit 98cm ja voi niitäkin käyttää, kun niissä on vuötäröllä säädettävät kuminauhat. En osta enää pojalle muita, kuin sellaisia housuja/shortseja, missä on säätömahdollisuus, muut ei pysy jalassa. Meidän shortsit on ihan H&M/Lindex-linjaa. Muutenkin tykkään ulkona käyttää farkku yms. paksumpia shortseja ja sisällä sitten froteeshortseja.

Eipä tästä tainnut paljon apua olla.;)

Kippuralla kirjoitti...

104cm pojalle menee 92-98 shortsit. Koetan valita sellaisia missä on kuminauhavyötärö, mitä voi säätää. H&Mn 98cm shortsit korkattiin tänään-molemmilta puolilta VIIDENTEEN napinreikään ja sitten pysyi päällä, olisi voinut kyllä vähän kiristääkin..

Kati - Kylätien termiitit kirjoitti...

ihana kuva tuolla ylhäällä!!!

meillä kuopuksella shortsit / housut kokoa 92 tai 86/92 käytössä. sellaiset housut, joissa lahkeet saa napeilla kiinni, koossa 98. mutta kiristää saa vyötäröltä. ja meillä on se vaippakin :/

S kirjoitti...

Meidän poitsulla on jopa 86cm shortseja juuri tuosta kirjoittamastasi johtuen. Muuten putoavat päältä.

Meidän shortsit ovat H&M, Lindex,Kappis, Po.P, Moonkids...Minusta mertkkienkin sisöllä istuvuus vaihtelee. Moonkids on aika napakkaa järjestään.

äiti kuudelle kirjoitti...

Kiitos teille :o) H&M:lla ei näyttänyt olevan kuin nappi-vetskarishortseja. Ne jalkapalloshortsit ei sytytä ;o)

Moonkidsiä tosiaan voiskin kokeilla.

Pikkuriikki : itse tekemällä saa toki sopivat vaan ei oikein ole aikaa eikä taitoa ommella :o/

Nyt laitoin jalkaan KappAhlin viimekesäiset 92cm:n käännettävillä lahkeilla olevat, jokta näyttävät olevan sopivat. Lahkeet noissa menee polven alapuolelle, mutta saa kelvata.

Täytynee sijoittaa muutamiin pienempiin shortseihin vielä niin eiköhän ongelma poistune !

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on toimineet myös KikKid:in shortsit, ne aika tiukkoja, vaikka tilaankin niistä aina yhtä kokoa isompaa kun mitä on käytössä :)

äiti kuudelle kirjoitti...

Ano : kiitos :o) Hyvä vinkki ja haenkin noita napakampia malleja.

Mia kirjoitti...

Ihan mielenkiinnosta tein mittauksen meidän Emilille ja oli aika samat! :D Eli vyötärö 48,5cm ja lantio 50,5cm.
Meillä on kanssa vielä monet 92cm shortsit käytössä, viime kesäisiä tosin. Lindexin froteiset polvihousut on ollut nyt ne parhaimmat malliltaan, nekin siis viime kesältä.
Sit parit H&M:n kankaiset on tullut hommattua, joista saa sen vyötärön säädettyä. Niissä siis on se nappikuminauha vyötäröllä. ne kestää myös hyvin jalassa.