sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Uudet talvikengät ja kokopohdintaa

Jos ne hermot meinas mennä pohtiessa kahden nuorimman talvivaatetusta saatika välikautta niin enkös ole saanut tämän päivän päin metsää miettimällä talvikenkiä. Huoh, mitä vantlausta.

Sehän oli selvää että Emil tarvitsi Kuomat ja Amalia Goret. Helppoa kuin heinänteko, eikös ? Eipä olekkaan. Mikä koko, väri yms. ois sopiva, siinäpä pähkinää purtavaksi. Kun ei tällä kylällä oikein ole kuin yksi kenkäkauppa ja kyytikin lähikaupunkiin järjestyi niin lähdettiinpä sitten vanhempieni ratoksi minä, Emil ja mies kaupoille. Kyllähän tämä kun on mukana oikein elävä malli, mittanauha, piirretyt pohjalliset jaloista yms. Edelleen helppoa ?

Kissanviikset, eipä niinkään. Ostohuumassa ja innoissani kun kerrankin kaupoille ihan livenä pääsin sekosin täysin ! Amalia sai lilat Goret. Ihanat, kun niissä vielä on hopeaakin edessä. Söpöt prinsessalle. Emil sai mörkökuomat.

Kotimatkalla vasta tajusin et TÄH ! Lilat ! Meidän talvipukuhan on suklaanruskea/v.punainen. Eihän lilat kengät sovi tuon puvun kanssa ei sitten ollenkaan yhteen *tähän päätä seinään iskevä hymiö.....

Enhän ole koskaan sanonut et meillä pärjätään kyllä yhdellä talvihaalarilla ? Tuon puvun kanssa sopii syklaaminväriset kuomat, jotka ostin viime keväänä alesta. Nyt on sitten ne goret, jotka suorastaan huutelevat hommaamaan heille sopivan toppa-asun, auts !

Emilille on niiiiiiiiin helppoa ostaa kenkiä. Suosin mustaa niin vaatteissa kuin kengissäkin ja tuolle pojalle on tummansiniset superfitit, mustat goret sekä sitten nää kuomat ensi talveksi :D Käyvät puvun kuin puvun kanssa.

Ja nyt sitten vain enää metsästämään sitä goreihin sopivaa toppapukua xD Tää ei oo todellista. Ei kukaan sattus tietämään mistä löytys kokoa 116cm edullinen ja nätti, kestävä sekä vedenpitävä LILA haalari ?

Sit tuohon kokopohdintaan : mittasin nuorimpien jalanpohjat ja sain tulokseksi

EMIL : 14.5cm (3v1kk)

AMALIA : 16cm (4v10kk)

Mitään jättijalkojahan nuo eivät liene ? Jotenka kenkien kooksi valikoitui pitkän mietinnän jälkeen Emil 26 ja Amalia 29. Nyt taas vatuloin liekkö koot osui sittenkään oikeaan ? Vieläkö joudutaan kenkäkaupoille... Tässä nyt kuitenkin Cittarista lastenlauantain tarjouksena Goret 55e sekä mörkökuomat 30e.

ps : goret ovat luonnossa vaaleammat. Salama vääristä enkä jaksa nyt alkaa värkkää noita kuvia paremmaksi.

5 kommenttia:

Pipsa kirjoitti...

Moi! Elloksella olisi ollut ticketin haalaria, liilana, hintaa 120e mutta alekoodilla 4156 sen saa puoleen hintaan. Mutta harmi, jäljellä on enää kokoa 122. Voi olla että sinne tulee jossain vaiheessa lisää kokoa, kannaattaa silloin tällöin kurkkia.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä suht' pienikokoiselle (ehkä noin 94-senttiselle) kohta kolmevuotiaalle poitsulle soviteltiin kans Cittarissa noita mörkökuomia, sekä kokoa 26 että 27. Päädyttiin noihin isompiin, mutta meillä poitsun jalanmitta on millin tai pari päälle 15 cm. terveisin Aaken äiti, blogisi säännöllinen ei-rekisteröitymätön lukija

Anonyymi kirjoitti...

Eiks ookkin ihanaa tämä pohdinta? ;D
Minäkin sitä Elloksen Ticketin lilaa olisin ehdottanut, mutta liekö siitä koot menneet.. Olisi varmaan riittänyt 110cm, kun jos ovat kuten muutkin Ticketit niin vastaa 116cm.
Hmm, milläs muulla mallistolla olisi.. Mites se Minymon lila tähtihaalari? Sisukkaassa ainaskin oli. Hintaa en muista mutta vedenpitäväksi ihan kohtuuhintainen.

Kenkiin; Meillä menee tänä talvena Emilille luultavasti 27 koko tai lopputalveen olen varannut 28. Noihin 27 jää nyt just 1,5cm vain tyhjää joten saa nähdä..
Niin ja Emilin jalanpohjan mitta on kanssa 16cm.

-Poikien tyyliin Mia-

Ida-Antonia kirjoitti...

Hah hah, tää on niin tätä. Mietn voinkin kuvitella itseni tuossa samassa...hei miten ihanat kengät, ostetaan ne! Ja sit todetaan tosiaan ettei niiden pariks ole mitään:)

Lilan ja violetin sävyjä on melkein kaikilla mallistoilla tänä vuonna, edullinen on tietenkin eri juttu. Mut toisaalta, jos hankit kenkien kaveriks lilat asusteet niin noihan on helppo yhdistää vaikka minkä väriseen haalariin...esim. pinkkin, harmaaseen....

äiti kuudelle kirjoitti...

Pipsa : se tulikin mieleeni, mut tilasin jo Emilille mustan Ticketin Ellokselta :) Enkä tiedä oisko se violetti sittenkään sytyttänyt...

Aaken äiti : Emilin jalka on tosiaan 14.5cm pitkä. Pituutta oli neuvolassa kk sitten se 94cm ja päädyttiin ottaa tuo koko 26. Ehkä lopputalvesta joutuu ostaa isompaa, mutta se on sitten sen ajan murhe :)

Mia : Juu, ois riittäny koko 110. Empulle otin koon 98 ja sekin varmaan reilu. Teidän Emilion jalka on sit samanpituinen kuin meidän Amalialla, kohta 5v ! Otin kyllä tytölle goreissa kokoa 29. Eiksös noi ole vähän naftia noi Vikingit ?

Ida-Antonia : Juuh, sen siitä saa kun innostuu xD Mietinkin myös et otan rusekan puvun ja yhdistelen siihen kaikkea kivaa, mutta..... Löysin yhden ihanuuden ja jos se yhtään sellainen kuin kuvittelen niin kohta saatte kuulkaas postausta meidän talvivaatteista ;)