torstai 22. lokakuuta 2009

Halloween

Niih, Vietelläänkös teillä ? Meillä taidetaan taasen valmistautua tuohon yhteen vuoden suurimmista juhlista. Ainakin tyttöjen mielestä jos heiltä sitä kysytään.

Ja onhan noita mukavia ja "mukavia" muistoja yhdestä jos toisestakin Halloweenista xD Nyt jo jaksaa naurattaa.... Viime vuonna typsyillä levisi mopo käsiin. Jos niin voidaan sanoa. Annoin luvan (itseäni saan syyttää) kutsua jokaisen tytsyn pari kaveriaan meille. Annan siis tilat ja juhlat pidetään nyyttäriperiaatteella.

Tässä vaiheessa viel kaikki hyvin. Sit alkoi noiden ystävien "arpominen". Ketäänhän ei voinut jättää pippaloista pois ja arvatkaapa kun tuo suuri juhlapäivä koitti niin en ollut pysyä lestissäni ! Koko tuo meidän tie oli täynnänsä jonossaan autoja. Niistä purkaantui ulos noitia, peikkoja, kummituksia...... Näky oli kuin linnanjuhlissa konsanaan ;o) Mies oli tuskissaan vierasjoukosta, eläimet ihmeissään ja mie nauroin :oD Jostain kumman syystä mies ei yhtynyt ilooni....

Ja olihan tuota populaa..... Kokonaiset 33 vierasta omien kuuden lisäksi ! Onneksi tilaa (ja syömistä) oli. Olin tehnyt pizzaa ja mies neuvoi viisaana et laita vain määräannokset tarjolle ja jätä loput pellille et mekin saadaan..... Joo, näin tein, mutta kun nämä nykyajan noidat ovat niin fiksuja että löysivät helpostikin vierasmassan läpi tiensä hellalle ja niin hävisivät loputkin pizzat parempiin suihin xD

Joten onhan näitä muistoja.

Nyt taas tuo odotettu / pelätty / kaivattu juhla lähestyy ja valmistautuminen on jo hyvässä vauhdissa. Meillä Halloweenia ei vietellä haamujuhlana vaan lasten naamiaisjuhlana, lastenjuhlana. Me aikuiset vietetään sitä sadonkorjuujuhlana. Päivänä, josta aletaan laskeutumaan joulunaikaan ja siitä alkaa sitten jouluvalmistelut :o) Se on eräänlainen taitoskohta tässä pimeässä kaamoksessa.

Näin sitä varmaan taasen tänä vuonna juhlistetaan : piha valaistaan kynttilöin ja roihuin. Leivon suolaistapalaa, lapset saavat kutsua "pari" kaveriaan / nassu, syödään aavemaista ruokaa ja vietellään lastenkutsuja :o) Siinäpä on myös oiva tilaisuus nähdä lasten vanhemmat ja tutustua lasten kavereihin. Vaihtaa jopa muutama sananenkin.

Olisi kiva kuulla teidän muiden Halloween -perinteistä. Miten suhtaudutte tuohon juhlaan ?

On meillä sitten se hartaampi puolikin tässä päivässä. Kun ilta pimenee niin mikään ei pysty kertomaan sitä tunnelmaa minkä löytää tuosta kirkonkylän hautausmaalta : kynttilämeri tuhansin kynttilöin.....

6 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Tosi kivalta kuullostaa tuollanen juhlinta. :o)
Me ei juhlita Halloweenia ollenkaan, ei vaan ole jotenkin tullut tavaksi.

Kotiäiti kirjoitti...

Meilläkään ei halloweenia juhlita, jotenkin vierastan ajatusta kummituksista, noidista jne. Mutta tuo lähtölaskenta jouluun kuulostaa hyvältä! :)

Mia kirjoitti...

Blogissani on sinulle syksyinen tunnustus. ;o)

äiti kuudelle kirjoitti...

Kiitos Mia :O) Joo ei juhlittu mekään ennen lapsia. Lapset ovat tuoneet hmmmm, lisää elämää monintavoin.

Mutta kaikki piristys on tervetullutta tähän pimeään syksyyn :o)

Reija kirjoitti...

ihanaa kun jaksat järjestää! meillä on juuri näihin aikoihin kahdetkin synttärit perheessä joten halloweenia ei ole juhlittu - mutta ehkä joku vuosi vielä yhdistetään vaikka tytön synttäreihin!

S kirjoitti...

Koululaisilla on omia kutsujaan kavereilla, kotona emme vietä.