maanantai 27. joulukuuta 2010

Meidän joulu ja kunnon tapaninajelu

Meillä olikin taas erilainen joulu : 4 vanhinta kävi isänsä hakemassa mummolaan jouluruualle ja me miehen kanssa jäimme kotiin kahden nuorimman kanssa. Tytöt saivat mummolassa lahjansa ja kotona sitten tuli pukki :o) Pukki oli perinteiseen tapaan meidän esikoinen, joka kävi tekemässä "keikkaa" myös kaverinsa kotona.

Isiä ja Amaliaa taitaa naurattaa pukin odottaminen :o)

Silja ja Olivia kurkkivat ikkunasta joko pukki tulee.

Tulihan se. Emil tosin katsoo parhaimmaksi pitää pukkiin reippaan "hajuraon".

Eipä Amaliakaan uskalla tehdä sen lähempää tuttavuutta pukin kanssa vaan katselee tilannetta isin selän takana.

Ja uskalsihan Emil vihdoin sitten pukinkin syliin.

Toihan se pukki lahjojakin. Emil sai meiltä hienon junaradan ja kyllä sillä onkin leikitty !

Ei. Nämä eivät ole kaupasta vaan Olivian (11v) siskolleen tekemät lapaset. Olivia on erittäin näppärä käsistään. Lapaset eivät pääse tässä kyllä oikeuksiinsa ollenkaan.

Muita lahjoja olivat korut, vaatteet, suklaat, tytöille puhelimet, PS3.....

Sitten siihen Tapaninajeluun..... Se olikin tavallista pidempi. Lähdimme nimittäin viemään esikoista opiskelupaikkakunnalle. Auton saimme siskoni tytöltä lainaan, kiitos hänelle. Muutoinhan tyttö kulkee junalla nämä välit, mutta nyt hän sai eläinpaikan ja kanit lähtivät mukaan. Tästä hämyisestä kuvasta alkaen jaan tuon ihanan matkan kanssanne :

Toinen hämyinen kuva :

Vielä kolmas. Joko arvaatte missä kaupungissa ollaan ? Tämä oli vasta alkumatkaa.

Yhden kauppareissun (tytölle ruokaa asuntolaan) sekä yhden ruokatauon jälkeen olimme matkanneet lähes 250km ja ikkunasta näkyi tällainen näkymä, Vääksyn kanava.

Salpausselkä, tai paremminkin osa siitä. Tuntui kuin olisi Lapissa ;o)

Tässä olemme jo kääntyneet koululle johtavalle koivukujalle.

Esikoisen koulun päärakennus.

Tähän mummolaan, ent. vanhainkoti, esikoinen siirtyi toisesta asuntolasta. Tässä on kaikki eläinpaikat.

Esikoinen ja toiseksi vanhin koulun navetalle menossa. Ja voi mitkä ihanuudet meitä oli sisällä vastaanottamassa :

Emil tutustui aivan ensiksi opetuslehmään. Tällä opetellaan lypsämään. Tosin esikoinen on ollut jo 1½v sitten maatalouslomittajana, joten tuttua puuhaa hänelle :o)

Löytyihän sieltä ihan aitojakin lehmiä :o) Kyllä olivat suloisia !

Hmmm....... näiden kahden ammuun takana oleva rakennelma/mökki on syöttöautomaatti. Nerokas keksintö. Esikoinen kertoi että lehmät saavat mennä omia aikojaan tuonne automaattiin sisälle ja niiden kaulassa oleva tunnistin antaa niille päivittäisen/hlö.kohtaisesti lasketun ruoka-annoksen. Edellytyksenä toki se ettei ko. ammuu ole juuri sinä päivänä annostaan syönyt. Samoin automaatti kertoo tietokoneen välityksellä ellei joku lehmistä ole käynyt syömässä ja näin voidaan huomata mm. lehmän mahdollista sairastuminen yms. TODELLA nerokasta ! Olisi itselläänkin aika hyvä tuollainen automaatti ;o)

Mukana tällä antoisalla ja mukavalla ajelulla meillä oli esikoisen, minun ja mieheni lisäksi Emil ja Linnea. Emil oli autossa koko 580km todella mallikelpoisesti ja tulomatkan uni voitti pienen matkamiehen.
Kävimme siis vain navetassa, mutta tuolla on monen monta muutakin eläinlajia. Esikolla oli juuri ennen joulua navettaviikko ja tällä viikolla alkaa pieneläinviikko. Siellä tutustutaan lukuisiin pieneläimiin. Varmasti tyttö on innoissaan :o)

Nyt täytyy sitten alkaa miettimään Siljan 10v -synttäreitä. Esikolla synttärit on 1.1, mutta hän on koululla. Seuraavaksi bloggaankin luultavimmin tyttösemme synttäreistä.

muoks. ja mistä kaupungista nuo alkukuvat oli..... Savonlinnasta tietty :o)

2 kommenttia:

Annu kirjoitti...

Pyörähditte täällä meijän kylillä:)
n.27km itäpohjoseen niin ois kahvit keitetty;)

äiti kuudelle kirjoitti...

No voi että :D Jos sitten ens kerralla ;o)