perjantai 24. heinäkuuta 2009

Leirielämää ja juhlia

Huoh. Se on sitten viikossa saatu käytyä perheleirillä, vietetty kahdet synttärit ja evästetty esikoinen rippileirille. Taasen yksi etappi lasten elämässä käsillä. Niin se on. Lapset kasvavat. Yllättäen nopeastikin. Muistan kun esikoinen syntyi lähes 15v sitten ja monet kerrat häntä itä-keskuksessa kainalossa roikotin. Ihmettelin että mitäkä ne ihmiset oikein katselevat ja tuijottelevat minua :o) Eihän ne minua katselleet vaan sitä pientä nyyttiä (3630g / 50cm), joka siinä kainalossani oli. En vain aina muistanut että mukanani on pieni kylkiäinen ;o)

No nyt on osat melkein vaihtuneet : olen esikoisen kainaloinen ;o) Esikon päälaki heiluu liki 175cm:n korkeudella ja minun 166cm:n :D

Esikoisen rippijuhlat on ensi viikolla sunnuntaina. Sen takia Emilin synttäreitä (6.8.07) vietettiin samassa toiseksi vanhimman tyttösemme (23.7.97) kanssa. Työtkin kun alkavat jo reilun viikon päästä niin vahingosta viisastuneena en pidä synttäreitä arkena töiden jälkeen ;o) Kerran sen tein, mutta raskasta oli : juoksepa päivä perhepäivähoitajana lasten perässä ja yritä sitten illalla kestitä vieraita..... Tekemättä oli jäädä minultakin..... 6 omaa ja 2 hoitolasta riittävät / päivä. Siihen ei mahdu enää synttäreitä.

Ja samat vieraathan meillä juoksee joka juhlassa. 1.8 on suvussa häät. Senkin takia oli järkevää viettää nuo synttärit nyt, pois alta.

Mutta nyt siihen perheleiriin. Leiri meni mallikkaasti.

Näiden kanssa lähdettiin :o) Tavaraa tuli otettua mukaan kuitenkin kohtuullisesti, ei liikaa.


Amalia-neiti leirin alkumetreillä.


Kastellako vaiko eikö kastella varpaat :o) Kyllä niitä sitten kuitenkin tuli uitettua useamman kerran vedessä ;o)


Eilinen synttärisankari 12v seurailee suuresti rakastamansa pikkusiskonsa touhuja :o) Amalia on tytöille kaikki kaikessa !


Meidän lapset ilman esikoista ja kuopusta. Edessä 8v, sitten 10v ja taustalla 12v. Amalia häärää keskellä. Mölkky oli yksi lempiharraste leirillä.


Pilvet kiersivät meitä heittäen välillä vettä rajustikin............


..........mutta ilta-aurinko viihdytti meitä näin ihanasti ! Täällä samassa leirikeskuksessa esikoinen parhaillaan on :o)


Tällainen leikkinurkka oli järjestetty lapsille. Meidän muksujen lisäksi ei näin pieniä ollutkaan kuin 1. Muut olivat sitten jo 6-7 vuotiaita.


Lauantaina oli aamusta lapsilla ja aikuisilla omat tuokiot. Iltapäiväksi oli ohjelmassa autoilua. Kukapa sitä olisi arvannut että se tarkoitti sitä että kylämme palopäällikkö ja hänen apupoikansa tulisivat kyydittämään meitä paloautolla ja esittelemään noita pientä poikaakin kiinnostavia menopelejä.


Emppu ja isi tutustumassa paloauton ohjaamoon :o)


Pärinä vain kävi kun poika sai päähänsä kypärän xD Paloautoon sai tutustua takuulla perusteellisesti ja kauan. Kyytiäkin annettiin ja Emppu oli elementissään ! Pillejäkin huudatettiin ja matkaa taitettiin n. 6km elikkäs ei ihan mitään pientä matkaa tehtykkään.


Ja mikä oli kivaa niin vanhanaikaisen paloletkun kokeilu :o) Siinä oli täytettävä säiliö ja käsin piti pumpata että vesi sitten letkusta suihkusi.


Meidän poppoo paloauton "matkustamossa".


Sitten ollaankin jo uimassa. Tai Emppu on... Vihertäväpuseroinen on eilinen synttärisankari ja täysin selin tänne on meidän 10v. Mies näkyy taustalla, tuo oranssipuseroinen ;o) Amalia tutkii rantaa.


Illalla muiden ollessa leirinuotiolla (tehtiin tikkupullaa, makkaraa.....) Emppu työnteli näitä nukenvaunuja :oD Nämä olivatkin paloauton lisäksi pojun hittituote leirillä.

Sitten leiri päättyikin seuraavana päivänä leirikirkkoon ja tapulikahviossa nautittuihin jätskeihin ja kahveihin. Ensi vuonna taasen leireillään !
Ei kommentteja: